Kredyt samochodowy?

30 Paź 2007, 22:29

To na pewno się zmienia..zresztą wiesz...większa konkurencja powoduje obniżenie cen...we wszystkim tak jest a więc i przy kredytach też...
Saimon
Początkujący

01 Lis 2007, 17:57

Co bardziej się opłaca, większy kredyt i lepszy samochód czy mniejszy kredyt i gorszy samochód?? Różnica na poziomie 50% co myślicie??
Kozi
Nowicjusz

01 Lis 2007, 19:54

To chyba pytanie retoryczne...?? Proste, że droższy samochód, na większym kredycie, a czemu to sam sobie odpowiedz, pytanie banalne...
Snop
Nowicjusz

01 Lis 2007, 21:46

To jeszcze zależy od oferty i w jakim banku, ale zazwyczaj biorąc większy kredyt na młodsze auto mamy same korzyści.
bobe
Początkujący

02 Lis 2007, 12:48

Korzyści? Przykładowo jakie? Mi się wydaje, że to bez różnicy, poza tym, że sami mamy młodsze auto i drożej potem możemy je sprzedać na rynku wtórnym
Snop
Nowicjusz

02 Lis 2007, 13:04

Mi się wydaje jak powiedział Snop, że to bez różnicy, poza tą że młodsze auto potem łatwiej sprzedać na rynku wtórnym, ale to jedyny argument
Naomi
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda we mgle
    Jazda we mgle to jak jazda w chmurach, z tą tylko różnicą, że ich dolna podstawa styka się z powierzchnią ziemi. Kierowanie samochodem w takich warunkach wpływa negatywnie na percepcję wzrokową , m.in. trudniej ocenić ...
    Technika jazdy i nasze nowe drogowe postanowienia
    Technikę, umiejętności oraz kulturę jazdy można poznawać i doskonalić latami. Początek roku jest dobrym czasem, żeby zastanowić się, co jako kierowcy możemy zmienić, aby za kierownicą czuć się bezpieczniej, pewniej i jak ...

02 Lis 2007, 19:25

wszystko zalezy tak naprawde od sytuacji kredytobiorcy. pewnie ze lepsze bedzie drozsze auto ale czy kazdy moze sobie pozwolic na wiekszy kredyt?? oczywiscie mozna go rozlozyc na dluzszy okres czasu tak aby obnizyc jednostkowa kwote raty ale nie zmienia to faktu ze koszty kredytu zapewne wzrosna...
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce

04 Lis 2007, 10:29

A ja mam pytanie? Czy taki kredyt można brać w innej walucie? Np. w dolarach, bo jak widzę na kurs to się bardzo cieszę :)
Snop
Nowicjusz

04 Lis 2007, 16:29

samochodowe tez daja w obcych walutach ale nie wszystkie kredyty maja te opcje...

co do kursu - jest niski ale jest to dobre dla tych ktorzy juz splacaja kredyt w walucie - raty im sie obnizyly

nie wiem czy branie kredytu walutowego to dobry ruch. kurs spada ale ile jeszcze spadnie? mozna spodziewac sie raczej ze zacznie rosnac w dluzszym przedziale czasu wiec lepiej chyba sie wstrzymac albo brac w mocnej zlotowce
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

04 Lis 2007, 21:33

No wiecznie dolar nie będzie spadał, a myślę że teraz mamy go już tak nisko że może być już tylko droższy. Fajnie jednak gdyby można było wybierać walutę w jakiej będziemy spłacać kredyt.
bobe
Początkujący

05 Lis 2007, 17:06

Banki mogłyby pomyśleć nad takimi możliwościami... a co do dolara hm ciężko powiedzieć, moim zdaniem może zjechać do 2 zł... wtedy było by nieźle
Snop
Nowicjusz

06 Lis 2007, 20:11

bobe napisał(a):No wiecznie dolar nie będzie spadał, a myślę że teraz mamy go już tak nisko że może być już tylko droższy. Fajnie jednak gdyby można było wybierać walutę w jakiej będziemy spłacać kredyt.
a kto ci broni wybierac?? praktycznie kazdy bank ma w ofercie kredyty we frankach i euro, rzadziej w usd, moze wielkiego wyboru nie ma ale inne waluty sa malo popularne :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

06 Lis 2007, 21:38

Ale nie wiem czy akurat na auta są kredyty w różnych walutach...
Saimon
Początkujący

07 Lis 2007, 21:01

No we frankach to może i można, w euro to powodzenia życzę, sam bym nie skorzystal, już prędzej jen:)
bobe
Początkujący

08 Lis 2007, 18:04

Jen?

haha :)

Nie no teraz najbardziej opłacało się w Dolarach, ale nie wiem jak długo jeszcze, ale i nie dają w takiej walucie kredytów chyba? Samochodowych oczywiście
Kozi
Nowicjusz