Kredyt samochodowy?

09 Lis 2007, 15:01

Nie dają, bo to było by dla nich nie logiczne z finansowego punktu widzenia, zresztą lepszej przyczyny nie znam... w pln też można brać i chyba nawet to się opłaca... szczególnie w banku, o którym mówi tu większość
Naomi
Początkujący

09 Lis 2007, 18:25

frank tez spada i jakos daja w nim kredyty...

mi sie wydaje ze po prostu kredytami w usd bylo zbyt male zainteresowanie aby wszystkie banki wprowadzaly to do oferty
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce

10 Lis 2007, 19:42

Jak tak sobie myślę... to masz racje! Choć bank zawsze może sobie na to pozwolić, On nigdy nie traci :)
Snop
Nowicjusz

10 Lis 2007, 22:19

Nie no teraz to albo dolary albo CHF :)
Saimon
Początkujący

11 Lis 2007, 19:18

Saimon napisał(a):Nie no teraz to albo dolary albo CHF :)
ja bym jednak wybral franka z uwagi na wieksza stabilnosc.

a o skutkach kursu usd i krachu na rynku kredytow hipotecznych wlasnie czytalem artykul w wyborczej... skutki: np. pko od poniedzialku podnosi oprocentowanie kredytow hipotecznych i zaostrza wymogi co do kredytobiorcow. dodatkowo jakis ekspert stwierdzil ze pomimo spadajacego kursu dolara i franka i tak kredyty zdrozeja bo ciagle stostunek depozytow do kredytow jest u nas kiepski (ostatnio nawet kredytow bylo wiecej niz depozytow)

co to oznacza - na rynku miedzybankowym trudniej o kase - trzeba ja pozyczac poza naszym krajem co oczywiscie jest duzo miej oplacalne... a bank przeciez nie bedzie dokladal tak wiec oprocentowanie bedzie rosnac niestety...
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lis 2007, 20:27

Na razie spokojnie, myślę że nie ma co panikować, ale na pewno będziemy mieli chwilowy przestój jeśli chodzi o spadek oprocentowania, na to na razie mogą sobie pozwolić najprężniej działający.
bobe
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Picanto - samochód do miasta
    W Polsce do Kia Picanto należy nieco ponad 9 proc. rynku. Produkowany od 2003 roku, mały "Koreańczyk" doczekał się trzech generacji. Najnowszą wprowadzono w 2017 roku. Pod maską Picanto może się znaleźć jeden z dwóch ...
    Jaki wpływ na prędkość ma hałas silnika, a jaki muzyka?
    Badania wykazują, że hałas silnika ma wpływ na prędkość, z jaką jedzie kierowca. Gdy kierowca nie słyszy natężenia pracy silnika, jeździ szybciej i znacznie zaniża szacowaną przez siebie prędkość, z jaką się porusza*. A jak ...

11 Lis 2007, 20:38

Stopy pójdą w górę, więc trzeba się trzymać na baczności! Ogólnie kto ma zdolności do obserwowania kursu, to może zarobić na takim kredycie i to nieźle! Choć jak już mówiłem, bardzo się opłaca brać kredyty! Szczególnie jak mają fajne promocje, czytaj autookazja
Snop
Nowicjusz

11 Lis 2007, 21:26

No warto, warto też pamiętać o kontrolowaniu rynku, szczególnie jak chce się zainwestować jakieś pieniądze.
bobe
Początkujący

12 Lis 2007, 15:39

Nie zawsze jest na to czas...i trzeba by było być cały czas na bieżąco...A to takie łatwe nie jest...
Saimon
Początkujący

12 Lis 2007, 16:32

No nie jest, ale to leży w naszej kwestii czy chcemy zarobić na kredycie czy normalnie go spłacać... Ja ogólnie polecam kredyty w chf sam mam nie narzekam
Snop
Nowicjusz

12 Lis 2007, 21:05

No jeżeli ma być w obcej walucie to chyba franek najbardziej stabilny, a teraz to nawet całkiem przyjemnie jak złoty taki mocny. Sporo się czyta, ale to wciąż za mało, kredyt do spłacania to owszem ale na inwestycję, to musiałbym się zastanowić. Dwa lata temu na mieszkanie owszem, ale teraz trzeba być ostrożnym.
bobe
Początkujący

12 Lis 2007, 22:43

Ja odradzam inwestycji w dolarach!! On już niżej nie będzie!! Polecam też Franki!! :) No i banki z małymi marżami, One mają dość istotny wpływ na to ile będziemy musieli oddać bankowi w odsetkach!
Naomi
Początkujący

12 Lis 2007, 22:59

No nie da się ukryć że dolar nie będzie wiecznie dołował, ale na pewno najniższego poziomu jeszcze nie notujemy. Co do banków to zgadzam się. Niektóre nawet obniżają swoją marże mimo dość obecnie ciężkiej sytuacji na rynku kredytowym.
bobe
Początkujący

12 Lis 2007, 23:23

Ja tak myśle żeby teraz nie kupiś dolara i potem sprzedać jak bedzie drożej:D:D:D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

13 Lis 2007, 18:40

Snop napisał(a):Stopy pójdą w górę, więc trzeba się trzymać na baczności! Ogólnie kto ma zdolności do obserwowania kursu, to może zarobić na takim kredycie i to nieźle! Choć jak już mówiłem, bardzo się opłaca brać kredyty! Szczególnie jak mają fajne promocje, czytaj autookazja
autookazja to chyba akurat nie jest promocja tylko normalny produkt w GE Money - w sumie tym lepiej bo promocje zawsze się kiedyś kończą :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika