Kredyt samochodowy?

29 Lis 2007, 23:36

Osobiście nie jestem obcokrajowcem, poza tym druga sprawa, że nie słyszałem o kimś kto miałby taką samą sytuację, bo i trzecia sprawa, że ciężko byłoby spłacać taką rate przy naszych stawkach.
bobe
Początkujący

30 Lis 2007, 15:42

Co prawda to prawda :) ale na logikę to na pewno banki międzynarodowe mają w swojej ofercie taką możliowść!
Kozi
Nowicjusz

30 Lis 2007, 18:57

Saimon napisał(a):Ale to jest problem mimo wszystko...Bo nie mając pobytu stałego..nie masz adresu...czyli pracować też nie możesz...
no kurrde, jak ktos nie pracuje i adresu nie ma to raczej logiczne :P bezrobotny to i w swoim kraju pewnie by nie dostal kredytu :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce

01 Gru 2007, 18:06

Chyba, że to Arabia Saudyjska tam dostajesz chyba kredyty, których nie musisz spłacać haha :) ale powróćmy do realiów Polskiej rzeczywistości...
Naomi
Początkujący

02 Gru 2007, 17:54

Naomi napisał(a):Chyba, że to Arabia Saudyjska tam dostajesz chyba kredyty, których nie musisz spłacać haha :) ale powróćmy do realiów Polskiej rzeczywistości...
hehehe, dokladnie. ja bym proponowal Kuwejt tam jest jeszcze lepiej. a wracajac do tematu. obcokrajowiec wcale nie ma trudniej o kredyt o ile spelnia standardowe warunki. w sumie jedyne co go ogranicza to pobyt staly
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Gru 2007, 23:13

Szkoda że nie mamy żadnego obcokrajowca na forum, który mógłby przedstawić sytuację w rzeczywistości. Pewne jest, że czy to Polak czy Ukrainiec, jeżeli ma legalną pracę i pozwolenie na pobyt, to dostanie kredyt z terminem spłaty nieprzekrającym pobytu.
bobe
Początkujący

03 Gru 2007, 17:56

Ja jestem ciekawy, czy można go spłacać na przykład w swoim rodzinnym kraju, bo jest sporo osób, które podróżują między dwoma państwami...
Naomi
Początkujący

03 Gru 2007, 23:58

No tak, ale masz dwa obywatelstwa? Moim zdaniem skąd spłacasz to nie ma różnicy, aby spłacać.
bobe
Początkujący

06 Gru 2007, 21:04

W sumie masz racje, ale banki nie zawsze postępują logicznie :>
Naomi
Początkujący

06 Gru 2007, 23:05

No ale nie przesadzajmy, w tej kwestii dla banku liczy się fakt że pieniądze dostaje w wyznaczonym terminie, jeżeli jakiś bank robi z tego problem to trzeba zmienić bank:)
bobe
Początkujący

07 Gru 2007, 17:29

Zmiana banku już kiedyś wyszła mi na plus, więc jak ktoś ma wątpliwości a jego bank robi problemy niech przejdzie do innego :)
Kozi
Nowicjusz

09 Gru 2007, 17:49

Naomi napisał(a):Ja jestem ciekawy, czy można go spłacać na przykład w swoim rodzinnym kraju, bo jest sporo osób, które podróżują między dwoma państwami...
a co za roznica? mozesz splacac nawet z ksiezyca :P tyle ze trzeba pamietac ile kasa idzie czasem miedzy krajami... poza tym lepiej splacac w tym kraju, w walucie ktorego zarabiamy
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Gru 2007, 20:45

:shock: Czy ktoś z Uczestników mógłby mnie objaśnić, czemu służy ta debata? Uważam, że dawno został porzucony cel, postawiony przez Autora pierwszego posta...? :oops:
fordon

09 Gru 2007, 22:13

Może nie śledzę na bieżąco wszystkich wpisów, ale cały czas mówimy o kredycie więc temat jak najbardziej jest w toku:) tylko w różnych obszarach.
bobe
Początkujący

10 Gru 2007, 18:17

Nie no dużo kwestii zostało poruszonych, przykładowo wiemy skąd brać samochód zagranicy, gdzie mamy 17% na ubezpieczenie od kwoty kredytu, jakie marże... itp.
Kozi
Nowicjusz