Kredyt samochodowy?

29 Lis 2007, 22:36

Osobiście nie jestem obcokrajowcem, poza tym druga sprawa, że nie słyszałem o kimś kto miałby taką samą sytuację, bo i trzecia sprawa, że ciężko byłoby spłacać taką rate przy naszych stawkach.
bobe
Początkujący

30 Lis 2007, 14:42

Co prawda to prawda :) ale na logikę to na pewno banki międzynarodowe mają w swojej ofercie taką możliowść!
Kozi
Nowicjusz

30 Lis 2007, 17:57

Saimon napisał(a):Ale to jest problem mimo wszystko...Bo nie mając pobytu stałego..nie masz adresu...czyli pracować też nie możesz...
no kurrde, jak ktos nie pracuje i adresu nie ma to raczej logiczne :P bezrobotny to i w swoim kraju pewnie by nie dostal kredytu :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce

01 Gru 2007, 17:06

Chyba, że to Arabia Saudyjska tam dostajesz chyba kredyty, których nie musisz spłacać haha :) ale powróćmy do realiów Polskiej rzeczywistości...
Naomi
Początkujący

02 Gru 2007, 16:54

Naomi napisał(a):Chyba, że to Arabia Saudyjska tam dostajesz chyba kredyty, których nie musisz spłacać haha :) ale powróćmy do realiów Polskiej rzeczywistości...
hehehe, dokladnie. ja bym proponowal Kuwejt tam jest jeszcze lepiej. a wracajac do tematu. obcokrajowiec wcale nie ma trudniej o kredyt o ile spelnia standardowe warunki. w sumie jedyne co go ogranicza to pobyt staly
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Gru 2007, 22:13

Szkoda że nie mamy żadnego obcokrajowca na forum, który mógłby przedstawić sytuację w rzeczywistości. Pewne jest, że czy to Polak czy Ukrainiec, jeżeli ma legalną pracę i pozwolenie na pobyt, to dostanie kredyt z terminem spłaty nieprzekrającym pobytu.
bobe
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...
    Warsaw Extremizer Motor Cup / relacja
    10 Rocznica Imprez SSS – I RUNDA już za nami! Od 10 lat Stowarzyszenie Sprintu Samochodowego organizuje imprezy motoryzacyjne. Zaczęło się od propagowania ¼ mili w Polsce. Obecnie SSS to nie tylko ćwiartka, a ...

03 Gru 2007, 16:56

Ja jestem ciekawy, czy można go spłacać na przykład w swoim rodzinnym kraju, bo jest sporo osób, które podróżują między dwoma państwami...
Naomi
Początkujący

03 Gru 2007, 22:58

No tak, ale masz dwa obywatelstwa? Moim zdaniem skąd spłacasz to nie ma różnicy, aby spłacać.
bobe
Początkujący

06 Gru 2007, 20:04

W sumie masz racje, ale banki nie zawsze postępują logicznie :>
Naomi
Początkujący

06 Gru 2007, 22:05

No ale nie przesadzajmy, w tej kwestii dla banku liczy się fakt że pieniądze dostaje w wyznaczonym terminie, jeżeli jakiś bank robi z tego problem to trzeba zmienić bank:)
bobe
Początkujący

07 Gru 2007, 16:29

Zmiana banku już kiedyś wyszła mi na plus, więc jak ktoś ma wątpliwości a jego bank robi problemy niech przejdzie do innego :)
Kozi
Nowicjusz

09 Gru 2007, 16:49

Naomi napisał(a):Ja jestem ciekawy, czy można go spłacać na przykład w swoim rodzinnym kraju, bo jest sporo osób, które podróżują między dwoma państwami...
a co za roznica? mozesz splacac nawet z ksiezyca :P tyle ze trzeba pamietac ile kasa idzie czasem miedzy krajami... poza tym lepiej splacac w tym kraju, w walucie ktorego zarabiamy
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Gru 2007, 19:45

:shock: Czy ktoś z Uczestników mógłby mnie objaśnić, czemu służy ta debata? Uważam, że dawno został porzucony cel, postawiony przez Autora pierwszego posta...? :oops:
fordon

09 Gru 2007, 21:13

Może nie śledzę na bieżąco wszystkich wpisów, ale cały czas mówimy o kredycie więc temat jak najbardziej jest w toku:) tylko w różnych obszarach.
bobe
Początkujący

10 Gru 2007, 17:17

Nie no dużo kwestii zostało poruszonych, przykładowo wiemy skąd brać samochód zagranicy, gdzie mamy 17% na ubezpieczenie od kwoty kredytu, jakie marże... itp.
Kozi
Nowicjusz