Kredyt samochodowy?

10 Gru 2007, 22:46

No Kozi widzę szczegółowiej przedstawił pracę forum:)faktycznie przewinęły się te tematy, tak jak mówiłem rozmawiamy wokół kredytów, które nas interesują.
bobe
Początkujący

11 Gru 2007, 19:58

Kozi napisał(a):Nie no dużo kwestii zostało poruszonych, przykładowo wiemy skąd brać samochód zagranicy, gdzie mamy 17% na ubezpieczenie od kwoty kredytu, jakie marże... itp.
ja musze przyznac ze sie sporo dowiedzialem tutaj. przynajmniej nie jestem juz laikiem w sprawach kredytow :)
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce

11 Gru 2007, 22:43

Ja nie ukrywam że też :) Dobrze że jest się kogo zapytać jak się czegoś nie wiem :)
Saimon
Początkujący

13 Gru 2007, 19:49

Panowie, a ktoś skorzystał z tej oferty, byle jakiego banku? Jestem Ciekawa? I jak tak, to jak mu się spłaca kredycik i jakieś problemy się pojawiły?
Naomi
Początkujący

13 Gru 2007, 21:10

Tu pojawia się problem:) bo teraz wszyscy nabiorą wody w usta i nie będą się ani chwalić ani narzekać. Wiem że kumpel interesuje się kredytem samochodowym i będzie coś brał, więc jak już się zdecyduje to podpytam. O ile nic na święta się nie zmieni, tzn. nie pojawi się żadna promocja to pewnie w styczniu weźmie ten kredyt.
bobe
Początkujący

15 Gru 2007, 15:03

bobe napisał(a):Tu pojawia się problem:) bo teraz wszyscy nabiorą wody w usta i nie będą się ani chwalić ani narzekać. Wiem że kumpel interesuje się kredytem samochodowym i będzie coś brał, więc jak już się zdecyduje to podpytam. O ile nic na święta się nie zmieni, tzn. nie pojawi się żadna promocja to pewnie w styczniu weźmie ten kredyt.
ja by uwazal na te siwateczne "promocje" ktore z reguly promocjami nie sa. tak jak mocno reklamowany ostatnio kredyt pewnego banku ktory niby wielkodusznie daje jeszcze 100zl w prezencie na swieta. zgadnijcie jakie maja RSSO?? ja sie przerazilem bo prawie 42%...
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5 samochodem roku w Japonii
    Mazda CX-5 otrzymała tytuł Samochód Roku 2012-2013 w Japonii. 29 listopada br. Japoński Komitet Samochodu Roku ogłosił wyniki głosowania. CX-5 to pierwszy model Mazdy wyposażony w pełną gamę technologii SKYACTIV, w ...

15 Gru 2007, 20:13

A co to jest te RSSO bo ja za bardzo nie czaje...czyżby faktyczne oprocentowanie??
Saimon
Początkujący

16 Gru 2007, 19:11

Saimon napisał(a):A co to jest te RSSO bo ja za bardzo nie czaje...czyżby faktyczne oprocentowanie??
sorki ale ostatnio czesto robie bledy przy pisaniu i walnalem literowke - powinno byc RRSO czyli Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania ktora rozni sie i to czesto znaczaco od oprocentowania ktore banki podaja w ulotkach czy reklamach. RRSO uwzglednia wszelki inne koszty: prowizje, marze itp. Mowiac prostym jezykiem - RRSO to prawdziwy koszt kredytu. Banki podaja to w umowie kredytowej tyle ze jest to jeden z wielu punktow, z reguly na 2 albo 3 stronie umowy...
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Gru 2007, 21:56

Kredyt w banku, 42% to brzmi jak provident, albo jeszcze coś gorszego, ale że w banku takie promocje? Jak bank to tylko znany i solidny, bo ta oferta to pewnie w jakimś wynalazku nie wiadomo skąd.
bobe
Początkujący

17 Gru 2007, 16:52

Co ty...w prowidzencie jest o wiele drożej....Na przykład pożyczając 3000 na 104 tygodnie co tydzień musisz oddać 57,45 raty
Saimon
Początkujący

17 Gru 2007, 21:08

No ale 42 % kiedy mówimy o banku też robi wrażenie, co to za bank? Pożyczki ala provident to widzę wogóle poza zasięgiem:)
bobe
Początkujący

18 Gru 2007, 18:30

bobe napisał(a):No ale 42 % kiedy mówimy o banku też robi wrażenie, co to za bank? Pożyczki ala provident to widzę wogóle poza zasięgiem:)
obejrzyj reklame w ktorej "wszyscy biora" a bank daje ci "100zl. na swieta." :P :P :P pozniej przeczytaj umowe kredytowa to sie przekonasz...
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Gru 2007, 23:44

Tak samo jak najniższa rata na rynku...tylko że nikt nie mówi że płatna raz w tygodniu :P
Saimon
Początkujący

19 Gru 2007, 22:57

Njabradziej popularne są te z pierwszych stron gazet, ale ta popularność nie jest nieuzasadniona, wkońcu czołówka najbardziej dba o klienta i daje najlepsze warunki, ja obecnie rozglądam się za samochodowym.
bobe
Początkujący

21 Gru 2007, 19:49

bobe napisał(a):Njabradziej popularne są te z pierwszych stron gazet, ale ta popularność nie jest nieuzasadniona, wkońcu czołówka najbardziej dba o klienta i daje najlepsze warunki, ja obecnie rozglądam się za samochodowym.
wiesz, reklama banku w na pierwszych stronach gazet czy sponsorowany artykul to raczej kwestia kasy i strategii reklamowej. w sumie ktos kiedys powiedzial ze dobrych produktow nie trzeba reklamowac i cos w tym jest ;)
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika