Kredyt samochodowy?

18 Wrz 2007, 13:59

nie wiem jak to jest w samochodowych akurat ale mysle ze dla banku tez jest to korzystne. w koncu jesli ktos terminowo splaci kredyt to kasa z tych skladek to czysty zarobek banku
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce

18 Wrz 2007, 21:29

No i dla Ciebie też plusy...bo masz wpis do tego rejestru kredytów...jak terminowo spłacasz to masz pozytywny wpis co skutkuje później łatwiejszym dostępem do kredytu ;)
Saimon
Początkujący

22 Wrz 2007, 16:11

no tak, w sumie kazdy splacony kredyt, niezaleznie od kwoty, nawet na kilkadziesiat zlotych, powieksza nasz scoring w kazdym banku
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Wrz 2007, 12:40

Niop...dodatkowo jeszcze jak mamy stałe zatrudnienie to też powiększa szanse...:)
Saimon
Początkujący

25 Wrz 2007, 19:33

Saimon napisał(a):Niop...dodatkowo jeszcze jak mamy stałe zatrudnienie to też powiększa szanse...:)
niby tak, chociaz teraz wiele bankow uznaje dochody takze z umow o dzielo, czy zlecenie, i to mi sie podoba - bank dostosowuje sie do sytuacji na rynku pracy
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Wrz 2007, 21:06

TAk bank może i uznaje...ale nie wiem czy bym się czegoś takiego podjął....Na umowe o dzieło czy zlecenie robota raczej nie jest pewna...i później może być kłopot...
Saimon
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowa Szkoła Bezpieczeństwa
    Jazda w zimowych warunkach wymaga od kierowcy większych umiejętności, a także odpowiedniego wyposażenia samochodu w opony, które zapewnią maksymalną możliwą przyczepność. Od kilku lat toczy się dyskusja, czy warto ...
    Jak zaplanować powrót z wakacji?
    Wracając z urlopu samochodem należy zadbać o odpowiedni odpoczynek, zaplanować postoje i utrzymywać prędkość zgodną z przepisami. Odpowiedni odpoczynek Kierowca powinien być wypoczęty i wyspany. Najlepiej podróż wcześniej ...

28 Wrz 2007, 18:56

Saimon napisał(a):TAk bank może i uznaje...ale nie wiem czy bym się czegoś takiego podjął....Na umowe o dzieło czy zlecenie robota raczej nie jest pewna...i później może być kłopot...
a jaka pewnosc daje ci umowa o dzielo?? tylko taka ze bedziesz mial ew. okres wypowiedzenia. w kzdej chwili moga cie zwolnic - umowa o prace to nie wyrok dozywocia :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

01 Paź 2007, 14:51

Nawet z dożywocia da się wyjść :) powiem, wam że braciak fundną sobie motor a rodzice byli w szoku skąd miał kasę i co... kredo szok taki zbieg okoliczności
Naomi
Początkujący

02 Paź 2007, 07:07

A jaki to bank? i w końcu może dowiemy się coś na temat oprocentowania, jakie "ugadał" z bankiem :>
Kozi
Nowicjusz

02 Paź 2007, 14:34

wlasnie ciekawe jakie dostal warunki... zeby tylko on nie byl w szoku tak jak jego rodzice :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Paź 2007, 22:35

Teraz może i każdy...wiecie...ułatwienia żeby kolejnego klienta złapać...
Saimon
Początkujący

04 Paź 2007, 15:53

Cytuje "to nie wasz biznes"... nie chce nic powiedzieć, ale mówi, że warunki jak na niego są atrakcyjnie i jak twierdzi odużależnia się od rodziców.. :>
Naomi
Początkujący

04 Paź 2007, 19:45

Hm to może wyjśc mu na dobre, wiem po własnym przykładzie... Choć nie zaczynałem od kredytu, za duża odpowiedzialność, ale i czasy były inne
Kozi
Nowicjusz

04 Paź 2007, 21:50

Rozmowa z ludźmi to podstawa dużo można się nauczyć niekoniecznie na własnej skórze, ale skoro to „nie nasz biznes” to powodzenia życzę. z drugiej stony szkoda bo sam muszę wybrać ofertę kredytową.
bobe
Początkujący

05 Paź 2007, 16:47

Kredytowa oferta? dotycząca czego? I masz jakieś banki na oku? Jakiś polecasz? Bo tu już padło kilka nazw banków i jestem ciekawe, który jest najbardziej popularny
Kozi
Nowicjusz