Kredyt samochodowy?

05 Paź 2007, 17:05

Ja też jestem ciekawy waszej opini?? Samochód zagraniczy cena to 30 tysi kredytu na 3 lata? I jakie mogłoby być oprocentowanie, a raczej jaki bank najbardziej się opłaca i dlaczego pod taki kredyt?
Snop
Nowicjusz

05 Paź 2007, 18:15

Kozi napisał(a):Kredytowa oferta? dotycząca czego? I masz jakieś banki na oku? Jakiś polecasz? Bo tu już padło kilka nazw banków i jestem ciekawe, który jest najbardziej popularny
uwaga - najbardziej popularny wcale nie znaczy ze najlepszy... dzialania marketingowe niektorych bankow powoduja ze drogie oferty ida jak swieze buleczki, wiec radze uwazac

przy kredycie liczy sie tylko chlodna kalkulacja
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce

07 Paź 2007, 11:53

Hm coś w tym jest Bronek, ale zakładając, że ktoś bierze swój pierwszy kredyt w życiu, to jego kalkulacja nie musi być trafna
Naomi
Początkujący

07 Paź 2007, 12:09

To od tego jest internet, przeróżne strony, fora i można podjąć właściwą decyzję :)
Snop
Nowicjusz

07 Paź 2007, 18:12

No tak, ale jest sporo naganiaczy, przykład to bankier.pl tam to chyba same banki, a raczej ludzie z banków pracują i się prześcigają, który bank jest najlepszy
Naomi
Początkujący

07 Paź 2007, 19:23

kazdy produkt jest reklamowany, zawsze beda naganiacze, wazne zeby wybrac ten dobry a nie ten dobrze reklamowany :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy baterie to słaby punkt samochodów elektrycznych?
    Czemu kierowcy boją się samochodów elektrycznych? Głównie z uwagi na baterie. Obawiają się ich trwałości, ograniczonej pojemności i czasu ładowania. Choć problemy te bez wątpienia są realne, z biegiem rozwoju ...
    Jesienne liście - piękne i niebezpieczne
    Choć kolorowe liście to urokliwy element jesieni, może on stać się przyczyną zagrożenia na drodze. Na mokrych liściach auto łatwo traci przyczepność, mogą one też przykrywać nierówności czy dziury, a nawet uszkodzić ...

07 Paź 2007, 19:57

W dzisiejszych czasach ciężko znaleźć niereklamowany produkt, tak samo jest z kredytami, portal bakier.pl uważam za obiektywny, bo pojawiają się opinie różnych ekspertów i nie tylko, fakt że czasem te opinie nie są na miarę ekspertów, ale nikt nie jest doskonały:) tak jak pisał Bronek, chłodna kalkulacja, ja dodam że postawiłbym na solidność i doświadczenie.
bobe
Początkujący

08 Paź 2007, 06:23

Świerza kalkulacja? :) hm to takie mini plebiscyt... macie duży bank, międzynarodowy, istniejący ponad 100 lat, a bank działający tylko w Polsce, mały i istniejący powiedzmy 10 lat, jaki bank byście wybierali? Czy to pytanie retoryczne?
Naomi
Początkujący

08 Paź 2007, 15:48

Faktycznie to pytanie retoryczne!! Duże banki są dobre, ale czy zawsze najlepsze? ja bym się kierował tym, czy dany bank mnie nie zawiódł...
Snop
Nowicjusz

08 Paź 2007, 20:25

Bronek pisał że potrzebna jest chłodna kalkulacja, jeśli chodzi o kredyty. Jeżeli ten krajowy o krótszej tradycji daje mi to co mnie interesuje i mam pozytywne doświadczenia z nim związane to nie ma podstaw nie postawić na rynek lokalny, ale jeżeli nie mam doświadczenia osobiście ani nikt z moich znajomych to jednak wybieram ten z dłuższą tradycją, skoro jest tyle lat to też coś za tym przemawia:)
bobe
Początkujący

09 Paź 2007, 16:59

hmm mozna postawic na rynek lokalny ale jakie on ma doswiadczenie?? 10-15 lat? sorry ale okresu komuny nie wlicze do doswiadczen na wolnym rynku :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Paź 2007, 20:33

Snop napisał(a):Faktycznie to pytanie retoryczne!! Duże banki są dobre, ale czy zawsze najlepsze? ja bym się kierował tym, czy dany bank mnie nie zawiódł...

Duże banki...lub dobrze rozreklamowane...ale raczej oferty taniej nie mają...za to pewność masz większą że nagle jakieś ukryte koszty nie wyskoczą ...
Saimon
Początkujący

10 Paź 2007, 20:25

Myślę że wieloletnie doświadczenie przemawia czy to w branży bankowej czy jakiejkolwiek innej, ale era pana Bagsika chyba też już minęła i nic nie zmienia się z dnia na dzień nawet w "polskich" bankach. Wogóle ta dziedzina ma się już lepiej i miejmy nadzieję że będzie jeszcze lepiej.
bobe
Początkujący

11 Paź 2007, 17:18

Może i era pana Bagsika i Globelnego mineła, ale nadal trafiają się banki, nie chcę ich tu wymieniać, ale te nowe powstałe, z którymi ludzie mają nie miłe przejścia...
Naomi
Początkujący

11 Paź 2007, 17:35

Dlatego duże banki to jest dobre rozwiązanie, one nie pozwalają sobie na utratę klientów i na to żeby ktoś o nich źle mówił, podstawa marketingu!
Kozi
Nowicjusz