Kredyt samochodowy?

10 Sie 2007, 21:26

Czy ktoś miał coś wspólnego z takim "wydarzeniem" jak kredyt samochodowy? Pytam całkiem poważnie, chcę zaciągnąć kredyt na kwotę 30 tys. zł? I interesują mnie wasze opinie? Może polecacie jakiś bank?
Kozi
Nowicjusz

11 Sie 2007, 12:30

:) czy wszyscy mają tyle kasy, że kupują cztery kółka tuteż dwa za gotówkę, nie wierzę, proszę o pomoc...
Kozi
Nowicjusz

11 Sie 2007, 16:07

Masz full stron w necie, z odpowiedziami na twoje pytania!! Kto szuka ten znajdzie!! Masz linka: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Kredyt- ... 24338.html
i możesz szukac na tym portalu jak i na podobnych, szybko znajdziesz odpowiedź
Naomi
Początkujący

13 Sie 2007, 10:22

Dzięki, coś słyszałem o tym i jest możliwość brania 4kółek z zagranicy... a sama korzystałaś z tego kredytu? Bo jakoś wolałbym oprzeć się o czyjeś doświadczenie niż o takie suche zestawienie
Kozi
Nowicjusz

13 Sie 2007, 18:11

Ale na jaki długo, w złotówkach, będziesz kupował samochód w komisie czy sprowadzał... to dość ważne, więc jak?
Snop
Nowicjusz

14 Sie 2007, 15:37

:) mniej więcej już się dowiedziałem co i jak, więc dzięki... i tak będę sprowadzał! Choć co do banku to jeszcze nie podjąłem decyzji
Kozi
Nowicjusz

14 Sie 2007, 17:30

Ja się w kredyty na samochód na razie nie bawiłam... ale jeżeli zacznę to w tym banku, w którym spłacam mieszkanie... powalcze o mniejsze % i będzie okej... po co mi więcej biegania
Naomi
Początkujący

16 Sie 2007, 12:35

No tak, Ty masz dobrze, a ja nie mam kredytu na mieszkanie, a co za tym idzie przeszłości kredytowej, choć w większość banków to żaden problem :) i to cieszy przynajmniej w tym kraju, ale cały czas mam pewne wątpliwości co do podjęcia decyzji w jednym konkretnym banku
Kozi
Nowicjusz

16 Sie 2007, 17:12

a ten bank, w którym bierzesz kredyt, napisz coś więcej o nim, to inni może nie będą błądzić jak ty

pozdro
Snop
Nowicjusz

17 Sie 2007, 11:07

wróciłem przed momentem z banku (nazwy nie wymieniam) i w sumie zaproponowali mi fajne warunki, kredyt samochodowy jest o ponad 5 punktów procentowych bardziej atrakcyjny niż taki zwykły kredyt gotówkowy... jeszcze czeka mnie jeden bank dziś i w poniedziałek może podejmę decyzje
Kozi
Nowicjusz

17 Sie 2007, 11:09

jednak, jeszcze nie podjąłem decyzji, dziś wróciłem z jednego z banków, w sumie okej, różnice są widoczne, ale mam jeszcze jeden bank i w poniedziałek na pewno, z którymś podpiszę umowę
Kozi
Nowicjusz

17 Sie 2007, 18:38

Kozi napisał(a):wróciłem przed momentem z banku (nazwy nie wymieniam) i w sumie zaproponowali mi fajne warunki, kredyt samochodowy jest o ponad 5 punktów procentowych bardziej atrakcyjny niż taki zwykły kredyt gotówkowy... jeszcze czeka mnie jeden bank dziś i w poniedziałek może podejmę decyzje
wiadomo, kazdy kredyt samochodowy jest tanszy od gotowkowaego. najwiekszy bol jest jak chcesz sam sprowadzic auto i wtedy w rachube wchodzi tylko gotowkowy a te niestety do najtanszych nie naleza :(
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce

18 Sie 2007, 15:37

To jak będzisz miał jakieś konkrety, to pisz na priva, chętnie się doedukuje
Snop
Nowicjusz

18 Sie 2007, 19:35

Kozi napisał(a):jednak, jeszcze nie podjąłem decyzji, dziś wróciłem z jednego z banków, w sumie okej, różnice są widoczne, ale mam jeszcze jeden bank i w poniedziałek na pewno, z którymś podpiszę umowę
kozi, chcesz powiedziec ze znalazles bank ktory kredytuje sprowadzane autka?? czegos takiego szukam ale bylem juz w kilku placowkach i lipa

w 2 bankach niby jest cos takiego ale musisz miec juz upatrzone konkretne auto, pojechac z promesa do wlasciciela/komisu za granica, przyjechac autem do polski, zarejestrowac itd i dopiero zatweirdzaja kredyt i przelewaja kase wlascicielowi.

od razu sa problemy bo malo kto za granica na to pojdzie, po drugie wez wytlumacz sprzedajacemu (znajac jezyk srednio) co to jes promesa i cala reszta...

nie ma to jak biurokracja... :(
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

19 Sie 2007, 21:47

hmm, ciekawe rozwiazanie. w sumie pierwszy raz sie z czyms takim spotykam. dobre jest to ze nie wnikaja gdzie kupujesz samochod. mozesz zmienic zdanie i kupic od znajomego zamiast sprowadzac a i tak warunki pozostaja te same.

musze do nich przedzwonic po wiecej szczegolow bo na www maja tylko b. ogolne info
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika