Kredyt za samochód - warto?

22 Sty 2012, 16:10

No w rozmowie (wstępna luźna telefoniczna) prosiłem o przedstawienie kosztu pełnego kredytu włącznie z ubezpieczeniami itd. - tyle, ile będę musiał spłacić. Taką kwotę mi przedstawiono. Ale jeszcze na tygodniu skoczę się do punktu i porozmawiam konkretnie i dokładnie o tym.
Vattras
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 2009

22 Sty 2012, 16:18

Nie pytaj ile będziesz musiał spłacić lecz jakie jest RRSO :!:
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

22 Sty 2012, 16:52

okej, tak zrobię :)
Vattras
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 2009

22 Lut 2012, 18:48

Chyba jakoś kryteria przyznawania kredytu, bo w moim banku zaoferowali maksymalnie 5 tys... Troszkę za mało. Może lepiej odwiedzić inne placówki?
pisii35
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

25 Lip 2012, 10:39

Ja uważam, że nie warto. Bardziej się opłaca leasing. Bo można jego koszty odliczyć od podatku. Dzięki temu rzeczywisty koszt zakupu jest nie tylko tańszy niz w przypadku kredytu, ale też tańszy niż przy zakupie za gotówkę!

Oto przykładowa symulacja kosztów leasingu na samochód o wartości 90 tyś. zł. Wynika z niej, że koszt zakupu auta w leasing wynosi 84 tyś. i jest o 17 tys. zł niższy niż w przypadku kredytu (101 tyś).

Dodam jeszcze, że leasing mogą brać także osoby prywatne (tzw. leasing konsumencki), a nie tylko firmy.
locus
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 09 2004

22 Paź 2012, 15:13

Interesuję się tematem. Dosyć dobre kredyty samochodowe ma mbank. Tutaj masz o nich opinie - http://ocenbank.pl/produkty/oceny/kredy ... hodowe_/42 Warto również zerknąć na oferty Raiffaisena i Getin. Jeśli kupujesz auto nowe to warto sprawdzić ofertę banku prowadzonego przez dany koncern samochodowy.
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Toyota Yaris GRMN
    Był marzec 2017 roku. Toyota Yaris WRC zdążyła już pokazać, na co ją stać, wygrywając Rajd Szwecji i docierając do mety jako druga w Rajdzie Monte Carlo. Wtedy na Salon Samochodowy w Genewie wjechał Yaris GRMN. Rasowy hot ...

04 Lis 2012, 21:14

odgrzałeś kotleta z początku roku :D kolega za pewnie już coś kupił
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

24 Wrz 2013, 11:46

kupił, kupił :) na kredyt
Piotrek41
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 12 1981
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo
Silnik: 1,9tdi
Paliwo: Hybryda
Skrzynia biegów: Manualna

17 Gru 2013, 08:58

Na tej stronie jest zestawienie ofert poszczególnych banków tak więc polecam sobie przejrzeć tak aby zdecydować się na ten najbardziej opłacalny. Sam uważam, że o wiele lepiej wziąć jest leasing niż kredyt ale jeśli nie macie firm to pozostaje jedynie jedno rozwiązanie....
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

17 Mar 2014, 08:37

Przejdź sie do Idea Expert, tam dostaniesz porownanie kilku ofert i sam ocenisz czy to dla Ciebie oplacalne czy nie
Janko87
Obserwowany

Auto: nie mam

21 Mar 2014, 09:48

Moim zdaniem warto - jeśli masz oczywiście fundusze na to aby spłacić ten kredyt ;) Myślę,że dobrze powinno Ci posłużyć to porównanie: http://www.comperia.pl/kredyty_samochodowe - znajdziesz w nim ofertę praktycznie wszystkich banków tak więc lepiej będzie Ci się zdecydować na konkretną z nich.
Sami z mężęm braliśmy kredyt na samochód jakiś czas temu ponieważ natrafiliśmy na niezłą okazję.
I obecnie kończymy go spłacać.
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

15 Gru 2014, 08:55

Ja polecam przejrzeć teraz ofertę kredytu z alior banku oferta jest lepsza niż duża część kredytów samochodowych.
jednom
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 12 2010
Auto: audi s3

02 Lut 2015, 12:22

Ja powiem tak, nie miałem innego wyjścia więc kredyt wziąć musiałem. Czy warto, myślę, że tak, szczególnie, jeżeli samochodu się naprawdę potrzebuje. Ja skorzystałem z kalkulatora kredytu samochodowego i wybrałem najniższy i najkorzystniejszy kredyt, wtedy był on w Mbanku. Jestem i byłem zadowolony, bo mogłem sobie na ten samochód pozwolić, właśnie dzięki temu, że go wziąłem.
kilech
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 05 1983
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: FORD

18 Mar 2015, 15:15

Kwestia tego kiedy jesteście w stanie oddać te pieniądze, ale rzeczywiście z samych darmowych pożyczek można sobie zorganizować krótkoterminowy wkład własny.
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa

20 Lip 2015, 09:35

poczytaj jeszcze o warunkach udzielania pożyczek na samochód jakie są formy zabezpieczenia itp. możesz też spróbować skorzystać z kalkulatorów ja tak zrobiłem i w sumie na dobre wyszedłem
damian30
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 07 1980
Auto: audi