Król polskiej wsi czyli Passat TDi

24 Kwi 2023, 14:48

Jakoś na początku roku z ciekawości kupiliśmy Passata b5,co nas zaciekawiło? Przebieg. Auto ma na liczniku tylko 50 tyś km. Wierzycie że istnieją takie auta?
Daje film poglądowy.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Kwi 2023, 15:07

Powiem ci że ciekawe bo środek faktycznie wygląda na bardziej brudny niż zniszczony, przy silniku też posobnie nie wygląda to wszystko na zmęczone przebiegiem, brudne bo brudne ale no właśnie... do tego te opony, mają 15 lat i bieżnik też nie jest jakiś zjechany z tego co udało mi się zauważyć.

Czasem trafiają się okazje choć ciężko w to generalnie uwierzyć.

Jak wygląda sama kierownica, gałka zmiany biegów itd. bo na filmie ciężko coś tam zobaczyć. Fotel kierowcy na tyle co widziałem to wyglądał nieźle jeżeli chodzi o samą tapicerkę.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Kwi 2023, 20:23

Kao napisał(a):Auto ma na liczniku tylko 50 tyś km. Wierzycie że istnieją takie auta?
Jakieś trzy-cztery lata temu miałem na warsztacie Felicję z 1999 roku . . Przebieg - około 34 tysi . Tylko :mrgreen: Opony jeszcze z fabryki . Auto bez rdzy , z zewnątrz porysowane , lakier zmatowiały, zniszczony. Teraz dlaczego tak się stało . A więc tak . Właściciel jak był jeszcze w miarę młody kupił nówkę z salonu . Jeżdził niewiele . Na działkę rekreacyjną nad zalewem i w koło komina . Kilometrów niewiele przybywało . Z czasem właścicielowi jak i autu lat przybywało . Właściciel został seniorem . Zaczął chorować między innymi na oczy . Zaćma . Auto stanęło w garażu w bezruchu. A że w garażu to i tam rowery . Młodsza część rodziny podrapała , porysowała lakier przeciskając się w wąskim przejściu. W końcu już dziadek postanowił darować to auto komuś z najbliższej rodziny . I tutaj zrobił się problem . Nikt nie chciał :mrgreen: Wnuczek - ja mam gulfa 6 więc........ Młodszy syn -bez przesady ..... Starszy syn - wprawdzie mam atosa co się sypie to jednak nie ...... Dlaczego ? Bo jak ojciec przyjdzie do mnie żeby go gdzieś zawieżć to mając swoje to będzie rozmowa że nie teraz , nie mam czasu , póżniej . Jak wezmę felicję to na pewno będzie - dałem to wież mnie teraz i już :mrgreen:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

24 Kwi 2023, 21:07

Ja wierzę bo spotkałem wiele takich przypadków, ba mam na aucie zastępczym focusa z 99r był odkupiony od pierwszego (wiekowy Pan) wł.z przebiegiem 54tys jakieś 4 lata temu, teraz ma 98 tyś. A kupiony też był za jakieś grosze typu 500 euro.
Co do Passata
Kupiony był w salonie oddalonym od nas ok 30 km, po 2 latach z przebiegiem 17 tyś został sprzedany dla kogoś też tu obok więc auto zostało tu na miejscu całe swoje dotychczasowe życie.
Po wyczeszczeniu w środku jak nówka, nie ma śladów zużycia, jedynie co to materiał z boczków się odkleja.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Czystość silnika mnie nie zaskakuje

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4