REKLAMA
Witam,
Poszukuję pierwszego samochodu na który mogę wydać maksymalnie 15k.
Prawo jazdy mam już od ładnych paru lat, ale dopiero teraz chcę kupić swoje własne auto, chcę dokonać przemyślonego wyboru, ale to okazuje się to nie lada wyzwaniem.
Myślę o Hatchbacku, dojazdy do pracy 15km, raz w miesiącu 70 km do miasta rodzinnego. Dużą uwagę przywiązuje do ekonomii.
Samochód który najbardziej przypadł mi do gustu to Mazda 3. Ale jeśli mówimy o kupnie samochodu używanego to trzeba wybierać w tym co jest i mimo, że znalazłem dwie oferty to zawsze czegoś brakuje :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- trochę słaby silnik a także wyposażenie, jako plus to wersja po liftingu więc podobno w jakimś stopniu mniejszy problem z korozją
Z aukcji jak dla mnie samochód świetny, duży zapas mocy ale duże spalanie. Musiałbym pomyśleć o zagazowaniu, to dodatkowy kosza a doliczając zabezpieczenie antykorozyjne to juz nie na moją kieszeń.
Więc z bólem serca prawdopobonie będę musiał zrezygnować.
Myślałem o Focusie, Astrze h, Seat Leon ale albo aukcji ciekawych w mojej okolicy brak albo mi z tymi samochodami nie po drodze.
Jestem amatorem i z każdą przeczytaną stroną dowiaduje się nowych rzeczy. Po wielu godzinach wertowania ogłoszeń znalazłem dwa, dotyczące co prawda C4 ale wydaję się w moim przypadku racjonalnym wyborem.
[link do oferty na Olx wygasł]
Na co szczególnego powinienem zwrócić uwagę już z ogłoszenia?
Jakie istotne pytanie powinien zadać właścicielowi?
Proszę o kilka porad i wasze zdanie na temat C4.
Dziekuję, pozdrawiam.