Krzywa felga, kolizja z kraweznikiem.

08 Lut 2015, 15:02

Dzisiaj kolo południa wpadłem w mały poślizg zrobiłem baczka i tylnym kołem dość konkretnie uderzylem w krawężnik, i tu nadchodzi moje pytanie co z tym faktem zrobić, czy trzeba wymienić czy da się to wyprostować i Co z opona do wymiany?
trysti
Obserwowany

Auto: Suzuki Swift

08 Lut 2015, 18:49

Podjedź do oponiarza zobaczysz co on na to powie.
Po demontażu będzie więcej wiadomo wszystko zależy jak mocne było uderzenie o krawężnik.
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

08 Lut 2015, 22:06

Myślę, że parę stuknięć młotem i będzie ok. Zazwyczaj takie krzywizny to nie problem. Oczywiście inaczej jest jak się patrzy na zdjęcie, a inaczej jak się to widzi na żywo i może się okazać, że po wyprostowaniu tej felgi, będzie ją ciezko wyważyć. Ale jak pisze poprzednik - podjedz do oponiarza i wszystkiego się dowiesz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Maj 2015, 15:51

Niestety mi też często zdarza się pokrzywić felgi, u mnie to nie tylko zasługa dróg ale również dość sporych felg. Dobry fachowiec nie jest naciągaczem i wszystkiego się dowiesz. Ja prostuje w [reklama], sieci w całej Polsce, więc w najbliższej okolicy możesz znaleźć i podjechać.. Nie powinni za poradę policzyć :)
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 01 Lut 2016, 18:58, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
KiKioU
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1999
Przebieg/rok: 44tys. km
Auto: DAF

05 Cze 2015, 12:01

Akurat zdjęcie pokazuje że nie jest jeszcze tak źle,wiec również proponuję podjechać do wulkanizatora aby zobaczył co z oponą,a przy okazji także z felgą. Poza tym powinno dać się ją wyklepać,nie jest skrzywiona na całej linii.
Atticar
Nowicjusz

Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: VW Golf
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porady dla kierowców przed wyjazdem na wakacje
    Dobre i sprawdzone w serwisie opony, prawidłowe ciśnienie, odpowiednia głębokość bieżnika, wyposażenie awaryjne – to najważniejsze elementy, które należy sprawdzić przed podróżą autem na wakacje. Ważna ...