Cały reflektor jest homologowany do odpowiedniego typu oświetlenia, co jest wybite na kloszu. Jeśli reflektor posiada zwykłe oświetlenie halogenowe, nie można do niego założyć oświetlenia ksenonowego - i odwrotnie. Kompletnie nie zmienia tego fakt, że posiadamy spryskiwacze, samopoziomowanie, czy nawet małego sługę, który siedząc na masce czyści nam na bieżąco reflektory pędzelkiem. To po pierwsze primo. Po drugie primo - nie od dziś wiadomo, że ksenony są znacznie lepsze, niż halogeny. Dlatego warto, moim zdaniem, je montować, mimo ich całkowitej nielegalności. Sam miałem ksenony dwa lata, więc wiem, o czym mówię. Trzeba się jednak bezwzględnie trzymać kilku zasad:
1. Nie iść razem z wiejską modą i nie montować palników o wysokiej barwie (ponad 8000K), ponieważ one poza "ładnym" kolorem po prostu gorzej świecą, zwłaszcza w deszczu. Najlepsze są 4300K, lub maksymalnie 6000K. Ja miałem te drugie, ale gdybym teraz zakładał, zdecydowanie wybrałbym pierwsze.
2. Nigdy, przenigdy nie zakładamy ksenonów to lamp BEZ soczewki. Takie źródło świeci całym reflektorem waląc po oczach wszystkim nadjeżdżającym. To jest głupie i nieodpowiedzialne. Jeśli posiadamy soczewkę, z prawidłowym odcięciem światła - warto się zastanowić na ksenonami.
3. Obecnie zestawy są bardzo tanie i bez znaczenia jest ich producent. Najzwyklejsze ksenony starczają pewnie na ok. 1-2 lata teoretycznie. Ja miałem u siebie rok i wszystko było w jak najlepszym porządku. Zresztą, przy obecnej technologii i tak wszyscy klepią towar w Chinach nalepiając jedynie swoje nalepki i narzucając odpowiednią do renomy cenę.
4. Regulacja reflektorów z ksenonami to postawa. Od razu po ich montażu najlepiej pojechać je wyregulować na stacji kontroli. Koszt ok. 20zł, a mamy spokojne sumienie.
Oczywiście idealnym rozwiązaniem jest kupno fabrycznego zestawu, razem z reflektorami i osprzętem, ale nie każdy ma taką możliwość. Ja kupiłem zestaw za 180zł i cieszyłem się świetnym, bezpiecznym oświetleniem przez cały rok. Zrezygnowałem tylko z jednego powodu - zmieniłem całe lampy na japońskie odpowiedniki, które posiadały inne mocowanie palnika. Nie miałem funduszy na zakup nowych palników, więc zostawiłem tak, jak jest. Długo musiałem się przyzwyczajać do nieznanej wcześniej ciemności
Wniosek? Warto, spełniając powyższe punkty, mimo, że jest to całkowicie nielegalne.