Książka serwisowa - jak ją sprawdzić ? Bardzo pilny temat !

06 Gru 2010, 10:10

WItam serdecznie,

Chciałbym podpytać was drodzy forumowicze odnośnie książek serwisowych do sprzedawanych samochodów sprowadzanych z niemiec. Mam na oku seata ibizę który posiada takową książke, jednak chciałbym sprawdzić jej autentyczność odnośnie pieczątek czyli znaleść serwis w którym byly robione przeglądy i zadzwonić do nich potwierdzić przebiegi i obsługę. Nie mogę sobie jednak poradzić ze znalezieniem po pieczątce serwisu, czy macie jakieś niemieckie stronki gdzie po numerze stacji można znaleść adres ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
szczeniakos
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

06 Gru 2010, 10:15

Historie auta możesz sprawdzić poprzez numer VIN.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Gru 2010, 10:53

Poniżej masz adres stronki tego serwisu:

http://partner.seat.de/?40851

Z doświadczenia wiem, że często pytają o niemieckie numery rejestracyjne, a nie tylko o VIN także się przygotuj. Zdarza się oczywiście tak jak w każdym kraju, że nie powiedzą Ci nic przez telefon - wtedy nalegaj żeby Ci chociaż potwierdzili tą ostatnią wizytę.

Generalnie widzę, że interesujesz się autem w "nieśmiesznej" cenie i obstawiam, że tyle ma przejechane. Do tego niemieckiego serwisu zadzwoń najlepiej przy sprzedawcy - jako sprzedający Ci powiem, że jest satysfakcja jak klient dzwoni do serwisu i wszystko okazuje się tak jak w książce :)
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny
    Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...