REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
qki007 napisał(a):RNI napisał(a):Wlasnie nowi nowoczesni kierowcy wierza w ABS, ASR, TC, ESP, radio CB i GPS i efekty wychodza.
Nie powiesz mi że w/w systemy w samochodzie, oraz nawigacji są nic nie warte? Dużo pomagają a czasami potrafią wyprowadzić z opresji. Co do jednego się mogę zgodzić że nie można TYLKO i wyłącznie nim ufać. Kierowca powinien umieć jechać Polonezem z mapą papierową, a później dopiero przesiąść się na coś lepszego z GPSem.
RNI napisał(a):Kolego kilkanascie lat temu ludzie nie mieli takich bajerow w aucie, teraz maja i wypadkow jest wiecej. Jaki wniosek???? Ludzie wierza w te bajery i pierdoly ze one uratuja zycie, a wystarczy troche lbem ruszyc i zwolnic.
eaxene napisał(a):
Aha. Prawko mam 4 lata, nie spowodowałem żadnego wypadku, stłuczki, stan mojego konta punktowego to 12 pkt- nie mam nic do ukrycia. W samochodzie mam ABS, ESP i inne tam literki i żyje.
1x wiozlem po piwie (kolesia w ciezkim staniepo wypadku) do szpitala.
eaxene napisał(a):1x wiozlem po piwie (kolesia w ciezkim staniepo wypadku) do szpitala.
Co do tego to oczywiscie nie można nic zarzucić.
skóra napisał(a):na autostradach do 130 kmph (jeszcze niedawno 110).. przecież to jest śmiech na sali, kto tyle jeździ?
Poza tym znak jest jeden.. a może być dzień, noc, ładna pogoda, dobra widoczność, śnieg, deszcz, zła widoczność, małe natężenie ruchu, duże natężenie ruchu, a ograniczenie ciągle to samo. I czy jedziesz nowym autem czy starym gruchotem. Chore, chore chore.
eaxene napisał(a):Stan wyższej konieczności wyłącza wine (a może odpowiedzialność nie pamiętam juz) i pozwala na zachowanie, które wypełnia znamiona czynu zabronionego. Także w określonych wypadkach, możesz po pijanemu zawieść kogoś do szpitala.
najwyżej Sąd orzeknie o Twojej winie ale odstąpi od wymierzenia kary.
RNI napisał(a):(...)
Te twoje statystyki to w d..... sobie wsadz...