REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Luke16 napisał(a):Każdy łamie przepisy w wakacje tym bardziej teraz pomagam wujkowi w pracach żniwnych jeżdże kombajnem ciągnikiem itd... I wiem że aby poruszać się kombajnem po drogach publicznych trzeba heder zdejmować i tego kto to wymyślił powinno się powiesić w bizonie zakładanie chederu to ok godziny... I jeszcze miastowi na Ciebie trąbią żeby człowiek zjechał itd[...]
Luke16 napisał(a):[...]eaxene, ... ale zauważ że nie wkurzało by Cię jakby każdy Cię wyprzedzał???
Luke16 napisał(a):[...]... I jak mnie spotkasz to co mam niby Ci zrobić??
Luke16 napisał(a):[...] no ale na 100% 50km/h nie bedę jeździł ...
Luke16 napisał(a):safari, a jeździłeś takim kombajnem kiedyś wogóle?? Nie to zauważ że u mnie na wiosze nikt przenigdy nie ściągał chedera w kombajnie bo każdy ma pola najdalej oddalone o kilometr a dwa to założenie takiego chederu to nie 5 minut a godzina... i moje skromne zdanie jest takie żniwa trwają dwa tygodnie czy zamiast wymyślać bezsensowny przepis nie lepiej uważać na taki kombajn??? Nie gdzie tam lepiej gnać przez wieś po 120km/h... widzisz kombajn ma np 4m ja nieraz ciągałem zestawy ciągnikiem i przyczepy z rozłożonymi burtami... kogut na dach i środkiem drogi zjeżdżałem wtedy kiedy miałem miejsce... i już
Luke16 napisał(a):czy zamiast wymyślać bezsensowny przepis nie lepiej uważać na taki kombajn??? Nie gdzie tam lepiej gnać przez wieś po 120km/h.
Luke16 napisał(a):safari, a jeździłeś takim kombajnem kiedyś wogóle??
Luke16 napisał(a):zbychu57, zgadzam sie z Tobą i z tym artykułem w 100%Dla mnie głównym źródłem wypadków są motocykliści
Dishman napisał(a):Luke16 napisał(a):safari, a jeździłeś takim kombajnem kiedyś wogóle??
Jakie uprawnienia trzeba mieć na kombajn? Wystarczy kategoria T? A masz taką?
Tydzień temu byłem na wybrzeżu i jechał koleś kombajnem gigantem. Szeroki na całą drogę, od lewej do prawej, na dwa pasy ruchu. Z przodu podwójne grube opony, z tyłu takie jak w starych traktorach tylne. Ale co najważniejsze jechał bez hedra. Musiał zdjąć, bo by się między drzewami nie zmieścił. Za nim jechał ciągnik z przyczepką z tym właśnie hedrem (swoją drogą nie wiedziałem, że tak to się nazywa).
Ale to na wybrzeżu jakieś takie wielkie pola mają, że zboże to nie na przyczepkę i traktorem, ale normalnie ciężarówkami wozili.
co najwyżej 150km/h a szybciej nie pojadę jakiś lęk mam po wypadku z mamą... no ale na 100% 50km/h nie bedę jeździł ...
Dla mnie głównym źródłem wypadków są motocykliści
Luke16 napisał(a):Może temat wyda się śmieszny ale jakże prawdziwy.... Mam prawko prawie drugi rok... i zrobione ok. 60tyś km ... Czyli troszkę już przejechałem... Jeżdżąc po całej Polsce nie znam osoby która by jeździła przepisowo no chyba że Lki i panowie w wieku 80 lat.... Inni wogóle przepisów nie szanują.... Zresztą ja też bo przecież zaraz Cię wyzywają na CB.... że za wolno jadę i ruch tamuję... Moje autko ma 105KM przecież jak bym po mieście jechał 50km/h to by mi on za dużo spalił... i było by to zamulanie silnika... Jak jest z wami... ??
stasiowski121 napisał(a):[...]
A kto nigdy kombajnem nie jeździł niech się nie wypowiada, bo zapewniam że wystarczająco pracy jest by kombajn przygotować i ustawić do sezonu a dodawanie sobie zbędnej roboty przy każdorazowym wjeździe na drogę to absurd chyba że jedziemy przez miasto wtedy jak najbardziej[...]
stasiowski121 napisał(a):[...]co do widoczności to heder można podnieść tak wysoko że samochód osobowy mieści się pod nim spokojnie.[...]