REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
safari napisał(a):To nie znaczy, że musi łamać przepisy, bo inaczej nie będę miał chleba albo bułek. Migające żółte światełko nie uprawnia kierującego kombajnem (czy innym pojazdem) do tego, żeby na drodze robił co mu się żywnie podoba. To światełko jest dla mnie informacją, że na drodze znajduje się coś nietypowego i powinienem zachować szczególną ostrożność, co nie znaczy, że kierujący kombajnem jest z tego zwolniony. Wręcz przeciwnie. To on prowadzi nietypowy pojazd i w razie potrzeby powinien się zatrzymać i zrobić miejsce.
Luq napisał(a):Czytam to czytam i nie moge uwierzyc w to co widze. Wszyscy poza autorem tematu ( z ktorym sie zgadzam i ktorego popieram) jezdza przepisowo, nigdy nie przekroczyli predkosci i w ogole sa swieci... Szkoda tylko, ze na drodze nigdy takich jak Wy nie spotkalem ( Czyzby na forum rejestrowali sie tylko "swietoszkowie"...[...]
Luke16 napisał(a):nie znam takiej osoby która by jechała 50km/h tam gdzie jest 50 NIE ZNAM PO PROSTU NIE ZNAM!!!
Luke16 napisał(a):No chyba że fotoradar tam stoi![]()
Luke16 napisał(a):Ja też nikogo kto jeździ przepisowo jeszcze nie spotkałem oprócz eLek ...
Luq napisał(a):Nawet wtedy nikt nie jedzie 50. Kazdy wie o tolerancji wiec 60 jest norma...
Luq napisał(a):A jeszcze jedno - czlowiek chce sobie nadrobic czas, pojechac
bezpieczniej - wjezdza na autostrade. Tyle tylko, ze tam juz czekaja na niego tajniaki w Vectrze czy Passacie. Paranoja.
safari napisał(a):nie wiem, czy takie coś w ogóle ma miejsce. Żeby tablica "teren zabudowany" była ustawiona wymagana jest jakaś gęstość zabudowy na danym terenie. W tym przypadku, który opisujesz prawdopodobnie tablicy takiej by nie było