REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
safari napisał(a):ale nie raz na mieście na prostej drodze zdarzyło się że przycisnąłem i 110 było na bacie
safari napisał(a):
A co do pytania. Podejrzewam, że nie 50 ale też nie 90 ani 100. Zresztą nie wiem, czy takie coś w ogóle ma miejsce. Żeby tablica "teren zabudowany" była ustawiona wymagana jest jakaś gęstość zabudowy na danym terenie. W tym przypadku, który opisujesz prawdopodobnie tablicy takiej by nie było (chyba, że masz na myśli tablicę zieloną z nazwą miejscowości - ona nie oznacza terenu zabudowanego, tylko miejsce zamieszkania). A jeśli nawet stoi, trzeba się zastanowić, czy mogę jechać szybciej.
menajev napisał(a):Swoją drogą - ciekawe czy wiesz, skąd ta 'tolerancja' się bierze.
menajev napisał(a):Nie wiem, czy wiesz, ale na autostradzie jest 130, więc nawet jeśli jedziesz swoje 'napięćdziesiątkowestodziesięć', to oni cię gonić nie będą.
Luq napisał(a):Tez takiej nie znam, ba nawet takiej na oczy nie widzialem...
Luq napisał(a):Nawet wtedy nikt nie jedzie 50. Kazdy wie o tolerancji wiec 60 jest norma...
Luq napisał(a):Panowie jedno pytanko - Prosta droga, dobra nawierzchnia, pusto, znak "teren zabudowany" , jeden dom 30 m od drogi po prawo, 3 domy 30 m od drogi po lewo... Ile jedziecie w takiej sytuacji ?
Luq napisał(a):Hmm... Czyzby z tzw. "przeklaman licznika ?"...
menajev napisał(a):Nie wiem, czy wiesz, ale na autostradzie jest 130, więc nawet jeśli jedziesz swoje 'napięćdziesiątkowestodziesięć', to oni cię gonić nie będą.
Szkoda tylko, ze na dwu, trzypasmowej autostradzie mozna jezdzic jednoczesnie szybciej i bezpiecznie... No ale kasa musi byc..
Luke16 napisał(a):Każdy łamie przepisy ...
Luke16 napisał(a):(...) co najwyżej 150km/h a szybciej nie pojadę ...
Luke16 napisał(a):(...) zauważ że u mnie na wiosze nikt przenigdy nie ściągał chedera w kombajnie ...
(...) Nie gdzie tam lepiej gnać przez wieś po 120km/h... widzisz kombajn ma np 4m ja nieraz ciągałem zestawy ciągnikiem i przyczepy z rozłożonymi burtami... kogut na dach i środkiem drogi zjeżdżałem wtedy kiedy miałem miejsce... i już
lhtwizz napisał(a):tez sie czesto zastanawiam dlaczego tylko 50km/h w miescie ?