REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Luke16 napisał(a):[...] Moje autko ma 105KM przecież jak bym po mieście jechał 50km/h to by mi on za dużo spalił... i było by to zamulanie silnika... Jak jest z wami... ??
Luke16 napisał(a):wiesz ja nie mknęł cały czas po 140 czy 150 ale nie raz na mieście na prostej drodze zdarzyło się że przycisnąłem i 110 było na bacie no ale jak mam prostą dwa czy trzy pasy to po jakiego grzyba jest tam 50km/h??? Bo ja nie rozumie... [...]
Luke16 napisał(a):widziszsafari, teraz produkują silniki głównie powyżej 100KM weź nawet taki silnik 1.4TSI ma bodajże 148KM... niestety żeby wszyscy jeździli przepisowo samochody powinny mieć po 50KM a te przepisy przy dzisiejszych autach to jest paranoja... bo zostały one za czasu PRLu gdzie jeździły same maluchy polonezy i duże fiaty... ja naprawdę nie wyobrażam sobie w terenie zabudowanym jechać 50km/h przecież ja czwórki nawet nie wrzucę a gdzie jeszcze piątka zostaje??? wg. powinno obowiązywać ograniczenie min... do 70km/h przecież ja skuterem jeżdżę szybciej niż 50![]()
Luke16 napisał(a):P.S. Po to kupiłem sobie CB żeby jeździć szybcieji nie bać się misiaczków jak na razie się to sprawdza zresztą mam CB we wszystkich autach w domu i cała rodzina sobie pokupiła...
Luke16 napisał(a):Inni wogóle przepisów nie szanują.... Zresztą ja też bo przecież zaraz Cię wyzywają na CB.... że za wolno jadę i ruch tamuję...
Luke16 napisał(a):Moje autko ma 105KM przecież jak bym po mieście jechał 50km/h to by mi on za dużo spalił... i było by to zamulanie silnika... Jak jest z wami... ??
Luke16 napisał(a):i 110 było na bacie no ale jak mam prostą dwa czy trzy pasy to po jakiego grzyba jest tam 50km/h??? Bo ja nie rozumie...
Luke16 napisał(a):niestety żeby wszyscy jeździli przepisowo samochody powinny mieć po 50KM
Luke16 napisał(a):a te przepisy przy dzisiejszych autach to jest paranoja... bo zostały one za czasu PRLu gdzie jeździły same maluchy polonezy i duże fiaty... ja naprawdę nie wyobrażam sobie w terenie zabudowanym jechać 50km/h przecież ja czwórki nawet nie wrzucę a gdzie jeszcze piątka zostaje???
Luke16 napisał(a):wg. powinno obowiązywać ograniczenie min... do 70km/h przecież ja skuterem jeżdżę szybciej niż 50
Luke16 napisał(a):P.S. Po to kupiłem sobie CB żeby jeździć szybcieji nie bać się misiaczków jak na razie się to sprawdza zresztą mam CB we wszystkich autach w domu i cała rodzina sobie pokupiła...
safari napisał(a): "Codziennie młody kierowca zabija 3 ludzi"
Dishman napisał(a):Jest też teoria, że jak dasz ograniczenie do 70 km/h, to będą jeździć 90, czyli jeszcze szybciej. Choć akurat z tą teorią się nie zgadzam.
O Boże... to co muszą robić ludzie co mają 200 koni? A 300? Nie daj boże posiadać BugatiLuke16 napisał(a):Moje autko ma 105KM przecież jak bym po mieście jechał 50km/h to by mi on za dużo spalił... i było by to zamulanie silnika... Jak jest z wami... ??
Luke16 napisał(a): ale nigdy jeszcze autem nie jechałem 50km/h czy 40km/h zawsze najmniej to 75
Luke16 napisał(a):ja też bo przecież zaraz Cię wyzywają na CB.... że za wolno jadę i ruch tamuję...
Luke16 napisał(a):Zresztą słyszę często jak ktoś jedzie 50km/h na CB jak na niego bluzgają od najgorszych... dlatego też się nie trzymam przepisów... Zresztą jeżdżę z dużą ilością osób a to z ojcem a to z wujkiem z kolegami i nie spotkałem się żeby któryś jechał przepisowo...
Luke16 napisał(a):Mam prawko prawie drugi rok... i zrobione ok. 60tyś km ... Czyli troszkę już przejechałem...
Luke16 napisał(a):Moje autko ma 105KM przecież jak bym po mieście jechał 50km/h to by mi on za dużo spalił... i było by to zamulanie silnika... Jak jest z wami... ??
Luke16 napisał(a):wiesz ja nie mknęł cały czas po 140 czy 150 ale nie raz na mieście na prostej drodze zdarzyło się że przycisnąłem i 110 było na bacie no ale jak mam prostą dwa czy trzy pasy to po jakiego grzyba jest tam 50km/h??? Bo ja nie rozumie...
Luke16 napisał(a):widziszsafari, teraz produkują silniki głównie powyżej 100KM weź nawet taki silnik 1.4TSI ma bodajże 148KM... niestety żeby wszyscy jeździli przepisowo samochody powinny mieć po 50KM a te przepisy przy dzisiejszych autach to jest paranoja.
Luke16 napisał(a):Zresztą ja też bo przecież zaraz Cię wyzywają na CB.... że za wolno jadę i ruch tamuję...
Dishman napisał(a):![]()
A za wypadki to winne są drogi.
a nieprzepisowo godzinkę góra dwie;)jak bym miał jechać przepisowo to z punktu A do punktu B by musiał jechać z dwa dni...
Luke16 napisał(a):PabloSBT, no właśnie oprócz Lek jakoś nikt tak wolno nie jeździ... i masz rację jak bym miał jechać przepisowo to z punktu A do punktu B by musiał jechać z dwa dni... Zamierzasz dalej jeździć po zdaniu prawka przepisowo?? Bo ja w to wątpie... już mi sam instruktor powiedział że kto teraz przepisów przestrzega nieraz kazał mi szybciej jeździć niż przepisowo po przecież szło zasnąć... Teraz pewnie ktoś się odezwie za którym razem prawko zadałem... Za pierwszym...
Luke16 napisał(a):eaxene, piszesz o CB ale nie miło jest bluzgów na twój temat słuchać...
Luke16 napisał(a):stawiać te fotoradary itd... niech wezmą się lepiej za robienie dróg bo naprawdę jest masakra...