Kto pomoże?

20 Lis 2007, 23:08

Cześć. Mam pewien problem... mam "okazje" kupić peugeota 405 w benzynce 94 r. i nie wiem co zrobić bo dużo ludzi mi go odradza... że niby dużo spali... silnik 1.4... co o tym myślicie? Ile taki samochód może spalić? I czy za 2 500 warto?
klaudynka
Nowicjusz

21 Lis 2007, 06:45

Powiem tak: Nie Kupuj tego auta, kosztuje 2 500 zł więc jest jakiś podejrzany ,musi być jakiś haczyk. Silnik 1.4 jest za mały jak na tak duży samochód, będzie mało elastyczny i będzie dużo palić, wydaje mi się że może palić w granicy 7-10 litrów, ale nie jetem pewien, pewnie napisze ktoś kto ma 405 i opisze dokładnie. A ile masz pieniędzy do przeznaczenia ??
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

21 Lis 2007, 08:47

Tak mniej wiecej 3 tys.
klaudynka
Nowicjusz

21 Lis 2007, 08:51

Bym zapomniala, ten samochod byl z przodu pukniety... ale jest ladnie odmalowany i praktycznie nic nie widać... potrzebny jest mi tylko do pracy...
klaudynka
Nowicjusz

21 Lis 2007, 14:05

to zależy czy kupujesz od kolegi czy od obcej osoby, jesli od obcej to założe sie ze auto ma dużo wad i ci wyniesie więcej niż cena auta ... ale z drugiej tylko do pracy powiadasz, ale tylko do pracy i to żeby praca nie była daleko od domu bo jak sie popsuje to kłopot.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

21 Lis 2007, 16:06

Witam:)

Ten samochód pali średnio 7litrów na 100km

Jest to bardzo wygodne auto także dla wysokich kierowców , części tanie ( poza tylną belką ) , trzeba uważać żeby drobiazgi nie przeradzały się w awarie , tylne zawieszenie jest mechanicznie nieudane , awaryjne ( choć ma pozytywny wpływ na komfort jazdy).

Lecz jak za takę cene to raczej jakiś złom:)

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Dlaczego Polacy kochają miejskie hybrydy?
    W samochodach do miasta najbardziej cenimy niskie spalanie i wysoki moment obrotowy pozwalający na szybsze włączanie się do ruchu, dostępny w możliwie najniższym zakresie obrotów. Jeszcze do niedawna warunki te spełniały ...