Która toyota będzie lepsza ?

27 Cze 2014, 21:33

Interesuje mnie kilka aut. Dokładnie chodzi o markę toyota. Mama zamiar przesiąść się z opla vectry b na coś innego.

Zainteresowany jestem toyotą corolla E11 1.4 16v przed liftem
Toyota Yaris 1.3 16v
Toyota Avensis 1.6 16v
Toyota Celica VI 1.8 16v

Mam do wydania jakieś 8000 tyś zł. I chciałbym by któreś z tych aut współgrało z podtlenkiem LPG ;)

Zależy mi by auto nie paliło więcej jak 10-11 litrów LPG
Chciałbym by było w miarę wygodne, wyciszone i aby było jak najmniej awaryjne a części za rozsądne pieniądze.

Jeśli chodzi z kolei o klime, abs, wspomaganie itd. To takich rzeczy nie potrzebuję. Może to być najuboższa wersja :) Z tych toyot to co polecacie najbardziej ? Myślę najbardziej chyba o toyocie corolli E11 i toyocie yaris :)

Pozdrawiam !
rafalstyle
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 08 2010
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6 16v 100KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

27 Cze 2014, 21:41

Yaris komfortu nie będzie miała, moim zdaniem kupuj Avensis, myślę że szybki Cię przekona.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Cze 2014, 21:42

Te auta są różnej klasy i w sumie nie wiadomo czym się kierować przy wyborze :) co dla Ciebie jest istotne ? Bo wiesz yaris i avensis mają ze sobą wspólną tylko markę.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

27 Cze 2014, 21:51

No ogólnie autem poruszałbym się głównie do pracy jakieś 25km w jedną stronę a poza tym raz w roku pewnie jakieś góry, czy morze a to już trasy rzędu 300km-800km :) Ogólnie mój miesięczny budżet na paliwo to max 500zł dlatego zależy mi na podtlenku LPG :) Vectra b 1.8 16v spala mi średnio 8L lpg max 10l lpg. Ma dobre wyciszenie, na prawdę miło jeździ się tym autem i jest komfortowe. Pod nogą 115 koni w zupełności mi wystarcza, ale koroduje, jak to opel. Mam też corsę B 1.2 ta spali max 6.5L LPG i robię nią za 90zł 620 kilometrów ;p Ale totalny brak komfortu, huki stuki na nierównościach, brak wyciszenia i wspomagania. Na klimie mi nie zależy ale chociaż to wspomaganie niech już jest. Autem głównie do pracy :) Krótko mówiąc, chce by był dobry komfort i wytrzymałość auta. By było w miarę dobrze wyciszone, komfortowe a na mocy mi nie zależy. Może mieć nawet z 50 koni ;p Wspomaganie w zupełności wystarczy bez udziwnień.

Więc które z tych aut będzie optymalne i nada się na gaz ? :)
rafalstyle
Nowicjusz

27 Cze 2014, 21:55

50 KM i komfortowe auto? Duże auto=komfort. Duże auto=duża moc=takie spalanie jak mały silnik.
Duże auto musi mieć moc aby nie muliło bo będzie też dużo palić.
Koniu
Forumowicz VIP

27 Cze 2014, 22:09

No a co z Corolla E11 1.4 16v ? :)
rafalstyle
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cztery generacje Renault Clio - historia
    Cztery generacje Renault Clio sprzedały się w łącznej liczbie 13 milionów sztuk. Renault Clio to samochód bijący wszelkie rekordy: najlepiej sprzedający się francuski samochód wszech czasów, pierwszy ...
    Zmiany w palecie silnikowej Volkswagena serii T5 i Amaroka
    Rodzina modeli T5 marki Volkswagen Samochody Użytkowe obejmuje wiele zróżnicowanych wersji wyposażonych w mocne i jednocześnie oszczędne silniki wysokoprężne z systemem wtrysku Common Rail. Dostępny jako opcja pakiet ...

27 Cze 2014, 22:15

To takie optimum, wybór pomiędzy wszystkim :)
Koniu
Forumowicz VIP