Które auto lepiej wybrać?

25 Lut 2018, 11:08

Jeszcze nie teraz ale za jakiś czas będę myślał o zmianie auta. Obecnie mam Forda mondeo mk4 z 2012 roku. Auto mam w leasingu, brałem jako auto używane w Niemczech bo tu pracuję i obecnie mieszkam. Za jakiś czas mam zamiar zmienić auto, również w leasing i zastanawiam się między 3 autami.

- Ford mondeo mk5 (Liftback)
- Volksvagen Passat B8 (Kombi) (Bardziej mi się podoba Arteon ale to już raczej droższa półka)
- Nowa Insignia B (Liftback)

Które waszym zdaniem lepiej wybrać?
plosik1989
Początkujący

Prawo jazdy: 30 04 2009

25 Lut 2018, 11:18

Jak będziesz korzystać z auta?

W sumie jeśli to nowe auto w leasing to patrzysz na to czy warunki finansowania Ci odpowiadają i czy auto spełnia Twoje wymagania (moc silnika, bagażnik, wyposażenie). Awaryjność ma trzeciorzędne znaczenie jeśli bierzesz auto na 3 lata.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

25 Lut 2018, 12:28

Będe brał używane więc prawdopodobnie był by to passat albo mondeo bo produkcja trwa od 2014. Ale to jeszcze nie teraz, gdzieś tak za rok-dwa bo dopiero dwa lata jeźdze obecnym mondeo, tylko tak sie teraz zastanawiam co lepiej wziąć pod uwagę. Rocznie robie okołoc 25-30 tyś km, trasa-miasto.
plosik1989
Początkujący

Prawo jazdy: 30 04 2009

25 Lut 2018, 12:39

plosik1989 napisał(a): Ale to jeszcze nie teraz, gdzieś tak za rok-dwa bo dopiero dwa lata jeźdze obecnym mondeo, tylko tak sie teraz zastanawiam co lepiej wziąć pod uwa

Boszzzz, wróć za te dwa lata i wtedy pytaj.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT - komfort i sportowe osiągi - lista TOP 5
    Sportowe dwudrzwiowe coupe klasy premium to segment, który nie poddaje się chwilowej modzie. Samochody te od lat zapewniają użytkownikowi nie tylko sportowe osiągi, ale również komfortowe warunki podróży. ...