Które auto lepsze dla dynamicznej kobiety? :)

23 Paź 2012, 23:14

pamka2 napisał(a):Lubię szybką jazdę i cenię sobie wygodę, więc moje autko musi być wygodne (kombi), z umiarkowaną mocą silnika, oscyluję w granicach 1,8- 2,0 i powinno dobrze trzymać się drogi (nie cierpię aut pływających na każdym zakręcie).

do tego opisu idealnie pasuje właśnie Alfa 156. Zdecydowanie mogę polecić silnik 1.9 JTD, silnik fiatowski na prawdę bardzo dobry i bezawaryjny, świetne zawieszenie, dobrze trzyma się drogi i świetnie wchodzi w zakręty

Dodam, że nie mam zbyt wiele kasy na to, max 8 tys. na wszystko, dlatego biorę pod uwagę roczniki 1999-2001.

Tu może być problem bo nie wiem czy łatwo będzie znaleźć 156 JTD w dobrym stanie w tej kwocie, ale jak poszukasz to może się uda. Na takie rzeczy jak rozrząd, olej, filtry i jakieś tam nawet nie wielkie naprawy zaraz po zakupie trzeba by mieć już jednak jakieś dodatkowe pieniądze

podobała mi się Alfa 156, ale odpadła niestety po przeczytaniu opinii i usłyszeniu dwóch podobnych od znajomych

ja mam osobiście bardzo dobre zdanie na temat tego auta. Powiem Ci szczerze że lepiej posłuchaj opinii osób które miały to auto (np na forum Alfa Romeo), a nie tylko coś tam słyszały
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: R-sko

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak radzić sobie z podstawową obsługą samochodu?
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...