można poszukać passata b5 w tej cenie
Nie, nie można. Za 8 tys. zł większość tych aut nie będzie w dobrym stanie. Volvo V40 to wcale nic specjalnego, słabe wykonanie, poza tym z Volvo niewiele to ma wspólnego oprócz nazwy.
Passat B5 w tej cenie będzie tłuczony z czterech stron, bity i kopany.
Focus TDDI też trudno znaleźć w tej cenie, to znaczy - znajdziesz, ale nie w stanie, w jakim byś sobie tego życzyła.
Lancia Lybra 1,9 JTD wcale nie jest głupim rozwiązaniem, jeśli wygląd Ci nie przeszkadza - silnik jest bardzo udaną jednostką diesela, może nawet i najlepszą jak na tamte czasy. Nie orientuję się jedynie jakie są koszty części i napraw, a warto wziąć to pod uwagę.
Alfa 156 1,9 JTD - silnik jak w Lybrze, świetny, ale co niektórzy właściciele narzekają na masę pierdółek, które lubią się psuć - elektronika i takie inne. Chociaż ja jestem zdania, że większość aut w tej cenie ma podobną awaryjność, bo i w mojej Vectrze zdarzają się takie beznadziejne mankamenty, ale że Alfa to Alfa, i wszyscy jej nienawidzą, to wyrobiła sobie opinię jako szrotu na czterech kołach. I kiedy w Golfie coś się popsuje, właściciel i tak stwierdzi, że to super auto, a jego znajomi będą mu go zazdrościć mimo, że się psuje, a jak w Alfie coś padnie, to najchętniej na stos by ją zaciągnęli.
![Wink ;)]()
Peugeot 406 przedliftowy to niegłupie rozwiązanie - silnik nie najgorszy i pozostałe części tak samo nie sprawiają problemów.
Z tych aut wybrałbym Peugeota 406, od siebie mogę dorzucić Opla Vectrę 1,8.