Ktore auto wybrac.. Opel Signum czy Mazda 3 sedan

09 Lut 2016, 00:55

Witam.
Chciałbym sie dowiedziec które auto bardziej byście polecili:

- Mazda 3 sedan
Ogłoszenie: Mazda 3 2.3 B+Gaz Sekwencja Sedan Skóra Nawigacja Automat Zadbana Okazja - 12 999 PLN - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

- Opel Signum
Ogłoszenie: Opel Signum XENON ALU 16" Automat 2x Parktronik NAVI Bez RECYKLINGU 2016 - 11 900 PLN - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Oba auta są benzyniakami z automatem. Mazda ma gaz a do opla bym musial go wstawić. Wiem ze mazda jest mniejsza ale bardzo mi sie podoba, opel jest bardziej komfortowy ale "brzydszy". Postawilbym na mazde ale w ogłoszeniu jest napisane ze posiada kilka burchli na lakierze i to mnie martwi - ople nie maja raczej z tym problemu.

Kwota jaka posiadam to ok. 12-13tys.
Szukam auta w benzynie i gazie (albo z czasem są bym go wstawił) no i dodatkowo w automacie.
Wybrałem te 2 modele bo się mi podobają.
Auto służyć ma do poruszania sie w miescie czyli do pracy i weekendowe wypady za miasto.

Z góry dziekuje za odpowiedzi.
Ostatnio edytowany przez uszyneq, 09 Lut 2016, 15:49, edytowano w sumie 1 raz
uszyneq
Nowicjusz

Miejscowość: B-stok
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.9TDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

09 Lut 2016, 09:13

A nie lepiej wybrać Mazde 1.6 lub 2.0 z dobrym i trwałym silnikiem? Akurat ten powyższy raczej nie jest polecany ani też nie należy do mało awaryjnych. Co Do Opla Signum to dla mnie osobiście bardzo ciekawa propozycja,tylko nie silnik 2.2 a raczej 1.8.
Salko
Aktywny

Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001

09 Lut 2016, 10:46

Jeździłem vectra 2.2 147km i powiem ze 1.8 moze byc za slaby.. Jest na łańcuchu, nie ma turbiny i dobrze gra z gazem. (obecnie mam Leona 110km i chce więcej..)

Co do mazdy to nie mogę się wypowiedzieć bo nie mialem z nią stycznosci..
uszyneq
Nowicjusz

Miejscowość: B-stok
Przebieg/rok: 9tys. km
Silnik: 1.9TDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    VW up! GTI z silnikiem o mocy 85 kW/115 KM
    Volkswagen wprowadza na rynek nowego up!-a GTI – model o niewielkiej masie własnej, z mocnym silnikiem, sportowym zawieszeniem i typowymi wyróżnikami aut GTI na nadwoziu i we wnętrzu. up! w wersji GTI dostępny ...