Ktore auto wybrac.

05 Gru 2011, 02:34

Witam.
Planuje niedługo zmienić auto i tutaj mam parę samochodów które mi się podobają lecz nie wiem który wybrać.
Auto które potrzebuje to przede wszystkim auto które będzie najbardziej niezawodne. Następną rzeczą to oczywiście spalanie ale auto tez ma być wygodne w jeździe po mieście jak i w trasach od 100 do 2tys km.

Moje główne typy to :
Avensis II silnik 1.8 benzyna badz 2.0 d4d.
Vectra C 1.8 benzyna.
Astra C
Focus II
Passat b6

Nie wiem które z tych aut będzie najwygodniejsze oraz niezawodne.
Proszę o wasze opinie .
z góry dziękuję.
krzychu996
Nowicjusz

Miejscowość: Bedford

05 Gru 2011, 16:44

Najmniej niezawodna będzie toyota,vectra i passat na podobnym poziomie,a focus i astra to już inna klasa ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

06 Gru 2011, 03:55

Tak wiec nie powinienem żałować jak kupie sobie ave. A co do jej spalania i ewentualnych części zamiennych ?
Mam jeszcze pytanko czy ave z przebiegiem 100tys km ale zadbana to dla niej sporo czy spokojnie można takie opcje brać pod uwagę mowa o silniki 1.8
Jeszcze jedno czy wie ktoś może jak to jest z tymi plastikami w ave ponieważ słyszałem rożne opinie jednym trzeszcza inni chwalą a jaka jest o nich prawda ?
krzychu996
Nowicjusz

Miejscowość: Bedford

06 Gru 2011, 13:08

co to tam jest za przebieg hehe...przejedzie jeszcze co najmniej dwa razy tyle albo i więcej,co do plastików to niewiem ale myśle że nie jest źle :-)
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

06 Gru 2011, 20:44

Ja z tych aut brałbym pod uwage tylko passata i vectre, ale to twoja decyzja co wybierzesz. Polecam ci też Volvo s40 albo v50
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

07 Gru 2011, 10:34

Moze i passat jest fajny no ale jak by wybrał wersję 2.0 tdi to by niezle klnął ;) No ale jesli passat miał by byc 1.9 tdi lub benzyna to oczywiscie też dobry wybór
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rambler Marlin
    Rambler Marlin - samochód osobowy klasy średniej produkowany pod marką AMC (American Motors Corporation) w latach 1965–1967. Jedyną dostępną opcją nadwoziowa był 2-drzwiowy fastback, napęd przenoszony był na ...

23 Sty 2012, 00:48

Mam pytanie kupilem passata 1,9 tdi 130 koni,jak go sprawdzic czy zeczywiscie on osiaga tom moc 130 konnom??bo mi sie wydaje ze jest on troche mulowaty Pozdrwawiam
wojtek1981
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Volkswagen Passat 1,9 TDI