Które auto wybrać? :)

09 Sty 2013, 21:38

Cześć wszystkim!
Jestem nowo zarejestrowany na forum, chociaż jakiś czas już je przeglądam. Mam pewien dylemat które auto wybrać i chciałbym abyście mi doradzili. Założenie było takie żeby był to sedan do 8tys. ale zauważyłem, że tą cenę nic nie znajdę co mi się spodoba. Chce żeby auto przede wszystkim niewiele spalało. Nie wiem czy sugerować się rocznikiem? Passat z 97' jest wart tyle samo co 10lat młodsza Dacia Logan.. Kilka przykładów poniżej:
[url]
[link do Gratka wygasł][/url]

[link do Gratka wygasł]

[link do Gratka wygasł]

[link do Gratka wygasł]

[link do Gratka wygasł]

Co byście wzięli?
RaoulDuke
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 03 1990
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 323F
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

10 Sty 2013, 11:24

Dla mnie auto nabiera atrakcyjności gdy jest naszpikowane techniką, z uwagi na fakt, iż należę do pokolenia Y to rozważam zakup nowego Chevroleta. Od nowego roku produkują auta z wbudowanym systemem MyLink, który integruje auto i smartfona. Takie auto ma od razu wbudowany spory monitor lcd i korzystanie z map, kontaktów, zdjęć czy internetu przestaje być tak bardzo niebezpieczne, nawet głupie pisanie smsa tak na prawdę grozi wypadkiem.
Tomm
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 08 1995
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Seat Leon
Silnik: 1,9 tdi
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

10 Sty 2013, 12:03

W tych pieniadzach to tylko benzyne bo diesel bedzie wymagał prawdopodobnie większej inwestycji. Jak juz diesel to 1.9 TDI w golfie np kombi. Passat droższy w obsłudze np zawias.
Z tanszych diesli jeszcze 1.7 Isuzu montowany w oplach np astra, trwały prosty motor.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

10 Sty 2013, 12:29

Lagune II za te pieniądze sobie odpuść bo to będzie typowa królowa lawet.
Passat B5 ok ale tylko benzyna.
Ja z tych wszystkich jestem za 406 i za 8-9tys.zł znajdziesz ładnego dieselka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

10 Sty 2013, 14:25

noisy - Ten Passat w dieslu odpada? Za 9tys by pewnie poszedł.
RaoulDuke
Nowicjusz

10 Sty 2013, 14:51

Moze i by poszedł. Dowiedz sie ile kosztuje standardowa naprawa zawiasu w pasaacie.
Jaki koszt rozrzadu. Dowiedz sie czy w tym silniku można zastapic dwumas sztywnym kołem.
Jest to auto sprowadzane wiec napewno cos trzeba bedzie neidlugo w nim zrobic.
O wiele lepiej kupic paska od znajomego lub kogos kto Ci pokaże co było robione lub jest do zrobienia, jednak teraz uczciwosc ze strony sprzedawcy to rzecz rzadko spotykana.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działają aukcje samochodów poleasingowych?
    Kupno samochodu jest zawsze niemałym wyzwaniem. I dotyczy to zarówno małych oraz średnich przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Spora część używanych samochodów sprzedawana jest przez handlarzy, ...
    Silnik 1LR-GUE - Lexus
    Skoro o Lexusie mowa, nie można nie wspomnieć o prawdopodobnie najbardziej zaawansowanym silniku w historii japońskiej marki, który trafił pod maskę najbardziej egzotycznego auta Lexusa. Mowa o jednostce V10 napędzającej ...

10 Sty 2013, 15:03

Od znajomego mechanika wiem, że przód to koszt 2,5 tys. Rozrząd koło 1tys.
Tylko pytanie też czy będzie w nim coś trzeba robić od razu... Rozrząd robiony niedawno, zawieszenie ok i wszystko wizualnie wygląda na bardzo zadbane. Zobaczymy jeszcze na kanale dokładniej. Myślę nad Octavią I ale też w dieslu albo przerobie na gaz. Co Ty na to? Części sporo tańsze.
RaoulDuke
Nowicjusz

10 Sty 2013, 17:14

Oktavia to taki prawie pasek :) tez moze byc. Gdybym mial wybierac to własnie ze wzgledu na cene czesci wziął bym chyba oktavie. Zreszta wszystko zależy od stanu auta.
Benzynowe 1.8 są bardzo trwałymi silnikami, ale bez lpg bedzie ciężko ze spalaniem.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Maj 2013, 08:46

mam pytanie, 2 mc temu zakupiłam chevroleta Cruz z systemem mylink, jestem bardzo zadowolona z komfortu jazdy, ale mam problem, by korzystać z nawi muszę podłączyć telefon, i przeszukałam już rożne fora, i nigdzie tego nie znalazłam, zastanawiam się jaki model telefonu połączy się przez usb lub bluetooth ?
ktoś pomoże ?
joolek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 03 2011
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: chevrolet cruze
Silnik: 1.4 turbo
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2013

17 Maj 2013, 17:37

Każdy smartfon się połączy, i wszystkie nowsze modele z bluethotem
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi