Które auto wybrać? za i przeciw...

31 Lip 2011, 08:39

Witam
przymierzam się do zmiany auta

Potrzebuje auta które będzie mniej więcej nie zawodne oraz nie od, mówi mi posłuszeństwa w trasie a przynajmniej nie takie które doprowadzi do zaprzyjaźnienia z właścicielami warsztatów:)

Podsumowując chce kupić Sedana lub HB oczywiście rocznikowo 2000+

Silniki myślę, że od 1.6 do 2.0 (Wyjątek Volvo 2.4) raczej benzyna ewentualnie jeśli trafi coś w super stanie to Diesel

Sedany:
BMW e46
Seat Toledo
Opel Vectra B
Opel Vectra C
Volvo s60

HB:
Audi A3
Toyota Corolla e12
VW Golf IV
Opel Astra III

Dodam iż mam możliwość sprowadzić auto z zagranicy także cena auta jest ruchoma o +/-3tys

Jeśli chodzi o Volvo mam możliwość zakupu s60 od pierwszego właściciela z niskim przebiegiem serwisowane w skórach oraz pełną elektryką klimą itd.

Podsumowując licze na pomoc którymi autami warto się zainteresować a które odrzucić. Chciałbym aby zostały wypisane wszelkie za i przeciw odnośnie danych modeli oraz jak wygląda porównanie cen części tych aut.

Z góry Dzięki
b9845691
Obserwowany

Auto: 206

31 Lip 2011, 13:56

Z sedanów polecam Ci BMW e46 diesel . Ten model ma kolega i ma go dość długo , jest naprawdę nie zawodny , spalanie z motorem 2.0 o mocy 136 koni to 6 litrów z hakiem w trasie, na mieście 7-8.
Z hatchbacków polecam Toyota Corolla e12 w TVN turbo było ostatnio i też je bardzo polecali .VW Golf IV tylko w Polsce jest ciężko znaleźć model w dobrym stanie ale jest plus bo do golfa części są łatwo dostępne . A nie myślałeś o Peugeot 406 w sedanie ??? spalanie ma naprawdę nie wielkie i jest nie zawodne można naprawdę dużo tym autem pojeździć .
mozambiko
Nowicjusz

31 Lip 2011, 14:00

Swego czasu posiadalem 206 także więcej podziękuje

Podsumowując: interesują mnie auta tylko te które wymieniłem i tylko na nich się skupiam
pozdrawiam
b9845691
Obserwowany

Auto: 206

31 Lip 2011, 16:13

To z wymienionych jak najbardziej doradzam ci e46 :D
mozambiko
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżanie i odladzanie samochodu
    W zimie dokładne oczyszczenie auta ze śniegu i lodu ma ogromne znaczenie. Jazda samochodem przypominającym igloo lub z zaparowanymi szybami jest niebezpieczna, a w dodatku grozi mandatem. Po intensywnych opadach śniegu na ...