Ktore BMW wybrać?

13 Lip 2008, 10:20

Witam ma problem chce kupic bmw e46 320 i zastanwaiam sie ktora wybrac?oto 1 [link do oferty na Allegro wygasł] i 2 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co myslicie ktora lepsza?ta 1 ma jakis duzy przebieg! sam niewiem!a moze macie jakis inne fajne?pozdrawiam
chemik666
Nowicjusz

13 Lip 2008, 11:19

Co prawda nie orientuję się dokładnie w beemkach, ale wziąłbym tą z mniejszym przebiegiem. Sam przebieg bardzije do mnie przemawia, a poza tym bardziej mi się podoba ;)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

13 Lip 2008, 17:32

Osobiście wybrałbym tą z mniejszym przebiegiem, jakoś wizualnie jest ładniejsza.
norwegian1985
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

14 Lip 2008, 20:19

Tamta z większym przebiegiem aluski ma ładne, ale wolałbym tą 1.
Rodri94

14 Lip 2008, 21:16

Powiem tak jeśli chodzi o wygląd ta druga ale jeśli chodzi o przebieg to ta pierwsza , a wiadomo do tej pierwszej dokupisz ładne aluski i też będzie ładnie wyglądać
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

14 Lip 2008, 21:55

Bierz zdecydowanie 1. Patrząc na przebiegi to będziesz mieć 2 lata jeżdżenia więcej. I z takim przebiegiem to długo byś nie pojeździł. Nie chce ci mieszać w głowie, ale czy musisz koniecznie BMW kupować?
Rainmaker
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2JZ-GTE - Toyota
    Trudno znaleźć silnik o większej rozpoznawalności wśród miłośników samochodów sportowych niż 2JZ. Historia tej 6-cylindrowej, 3-litrowej, rzędowej jednostki sięga początku lat 90., a motor jest najczęściej ...
    Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...

14 Lip 2008, 23:09

A czemu ma nie kupować bmw?

A co do tematu to ja bym pomyślał i wybrał tą, która po obejrzeniu i sprawdzeniu będzie lepsza, a nie zakładał durne tematy na forum, skoro obie mogą być bite/kręcone/niesprawne/kradzione itd.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Lip 2008, 23:38

Kolego, nie unoś się. Forum jest po to, aby wymienić się wiedzą i opiniami, a jak ktoś ma do nas pytanie to odpowiadamy
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

15 Lip 2008, 06:48

Obie BMW są piękne, i te Bmw bardzo mi sie podobają. Przebieg 150 tys jest na akceptowalnym poziomie....i powiem ci że tak jak koledzy już stwierdzili, dokupisz do tej pierwszej aluski i bedzie smigać.... :)
A tak na marginiesie, to bradzo dobry wybór taka BMW, a nie myślałeś op wiekszej seri 5, jeźdźi sie znacznie lepiej, jest bardziej komfortowa :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

15 Lip 2008, 19:43

pewnie ze myslalem o 5 ale tylko tyle dalem rade ugrac z zonka:P tzn 3!! na innym forum mi pisali ze czarna ma na 100% licznik cofany i cos w wygladzie jakby bita???skad oni to wiedzą?sam niewiem mam dylemat!!nad innym samochodem tez myslalem moze jakas toyota ,honda ale jakos marzy mi sie bmw a skoro jest hajs warto spelnic marzeenie:P pisza i mowia ze czesci i serwis drogi ale jakos sie uparlem i szukam juz 3 tyg i nic!zawsze
ktos odradza!!
chemik666
Nowicjusz

15 Lip 2008, 20:03

jak na 2000r. 150 tys przebiegu to cos malo :)
diesle w Niemczech robia min. 30tys rocznie
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

15 Lip 2008, 21:25

Zdarzają się różne egzemplarze, jedni jeżdżą więcej, inni mniej. Ale spróbować zweryfikować ten przebieg nie zaszkodzi ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Lip 2008, 00:21

No nie zaszkodzi, najlepiej w tym celu napisać parę postów na forum.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Lip 2008, 06:36

Jak bym kupował taka bmw, zabrał bym ze sobą mechanika, jakiegoś handlarza (można takiego wynająć) zapłacił im po te 50zł, zawiózł, kazał obejrześ dokładnie. Następnie zadzwonił bym do serwisu i sprawdził bym tą konkreta BMW....i wtedy bym podejmował decyzje ;)
Wiem że cofają liczniki, ale akutar w BMW całkowite wycofanie licznika i tak można sprawdzic....a sposób jest taki :
przekręca się kluczyk, na zapłon chyba, przytrzymyje się ten dzyndzel przy zegarach (trzymasz długo tak jak byś zerował) i po chwili, zegary same szaleją, a komuter licznika pokazuje ostatnie zapisy km. jak będzie po 150 000, 300 000 to wiadomo co jest grane ;]
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie