Które BMW wybrać ????

16 Sty 2014, 23:27

Hej ,jestem nowy tutaj i chciałbym usłyszeć waszą porade ponieważ mam zamiar kupić samochód ,jakoś uparłem się na marke BMW mój budżet to 15 000,-
mam na oku dwie bawarki
pierwsza to
BMW E46 318d z roku 2002r 115KM oraz
BMW E46 320d z roku 2000 i 150 KM

tutaj zamieszcze linki do samochodów
[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

Obaj zgadzaja sie na wizyty bynajmniej w stacji kontroli pojazdów
jestem w kropce który z tych modeli jest lepszy

Na co nalezy zwracać szczególną uwage ,jeśli mam już wybierać bmw to jakie są najlepsze najmniej awaryjne silniki

nie chce wtopić kasy tak więc zwracam się z poradą do Was

jesli ktoś ma coś ciekawego z woj śląskiego do zaoferowania z bmw tylko diesel do pojemności 2000cm prosze o priv i tylko 5 drzwi

licze na jakieś podpowiedzi pozdrawiam
LucaO
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 04 1988
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW
Silnik: 1.4 Tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

17 Sty 2014, 00:06

Po tych fotkach za dużo nie widać. W tym budżecie szału nie będzie. Czemu się upierasz przy dizlu? Jak masz 15 tysi to szukaj lepszych egzemplarzy wystawionych za 17 tys i próbuj zjechać do 15.

W tej cenie rozsądniej jest wziąć 323i + lpg do 2000 roku.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Sty 2014, 00:09

Oba egzemplarze na zdjęciach wyglądają przyzwoicie. Dokładnie je obejrzyj i jeśli nic Cię nie zaniepokoi możesz brać :ok:
To prawda że moje poglądy są oryginalne, ludzie mi tego zazdroszczą bo też by tak chcieli, ale nie potrafią, więc działa u nich zasada negacji. Nie potrafią czegoś zrozumieć więc to odrzucają.
mih
Początkujący

Auto: BMW ///MPOWER ///M3
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Inne

17 Sty 2014, 05:40

jakoś podobaja mi się te samochody ,jeśli chodzi o min wygode podczas jazdy ,stawialem pierwsze na audi a4 b6 ale za 15 000 nic dobrego nie znjade ,Bmw plus ma u mnie jeszcze za to ze rozrzadu w tych modelach ktore podalem sa na lancuszku ,jesli chodzi o gaz mysle ze do bawarek to raczej nie pasuje jesli mialbym cos z gazem brac to ew grande punto

Czerwona BeMka miała malowaną maske niby efekt odprysków był taki ze wlasciciel postanowil ja pomalowac oraz szyba przód wymieniana co juz mnie niepokoi
na naprawy nie ma rachunkow lecz paragony na zakupione czesci i to tez nie na wszystkie

jesli ktos jeszcze moze sie wypowiedziec to chetnie poslucham rad i uwag
LucaO
Nowicjusz

17 Sty 2014, 09:34

E46 z 2002roku za 15tysięcy i to jeszcze w dieslu? :no:
czerwona ładna ale widać że od młodego gniewnego i ten opis "auto w stanie idealnym, nic nie stuka nie puka, wsiadać i jechać. Naprawdę warte swojej ceny, gdyż zrobione są wszyskie elementy eksploatacyjne, przez długi czas kupujący nie bedzie musiał dokładać na wymianę eksploatacyjnych podzespołów" to dlaczego ktoś sprzedaje za grosze?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Sty 2014, 11:40

Mam nadzieję, że masz blisko po nie, bo przeczuwam miny.

BMW w gazie BE, a w dizlu już super? :shock:

Każdy silnik BMW od ponad 20 lat ma łańcuch...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pięciostopniowa skala autonomicznej jazdy
    Coraz śmielej do seryjnych modeli samochodów przedostają się rozwiązania, zwalniające kierowców z części ich dotychczasowych obowiązków. Klasyfikacje stopni jazdy autonomicznej umożliwia pięciostopniowa ...

17 Sty 2014, 20:05

Ta czerwona coś tania.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Sty 2014, 20:59

Jeśli jiGsaw już mówi że przeczuwa miny to naprawde mocno sie zastanów czy chcesz sie pakować w E46 za te pieniądze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Sty 2014, 00:00

Nie tak dawno sprzedawałem swoją po cenie niższej niż większość egzemplarzy na allegro.
Sprzedałem go bo był dla mnie za mały i nie chciałem się z nim bujać miesiącami po serwisach ogłoszeniowych. Dzwonili do mnie ludzie z różnych stron i lekko to ujmując szukali dziury w całym, a to, że coś tam maska nie dochodzi, a to, że lakier się błyszczy, że znaczek krzywo przyklejony.
Żaden nie przyjechał obejrzeć samochodu.
Gwarantowałem na piśmie, że samochód jest bezwypadkowy i na miejscu udostępniam tester lakieru. Na wszystkie naprawy miałem dokumenty. Przednie wahacze i amortyzatory były nawet na gwarancji. No i doczekałem się pytania ...
,, Tyle Pan w niego wsadziłeś to poco Pan sprzedajesz ? ''

W końcu zadzwonił człowiek z komisu i zamiast zadawać bezsensowne pytania zaproponował mi ofertę cenową. Przystałem na nią. Przyjechał obejrzał samochód i kupił.
Za około dwa tygodnie wystawił go w swoim komisie 5 tys. złotych drożej :D
Nabłyszczył plakiem, wypolerował, wyczyścił, podmalował i po miesiącu sprzedał.
Tak więc nie zawsze niska cena oznacza minę niemniej jednak nie chciałbym weryfikować ,,okazji'' mając do celu lokalizacji np. 300 kilometrów. Szukaj blisko.

Cena tej czerwonej nie jest wysoka bo to 318d . Każdy szuka 320d bo ten silnik dużo więcej nie pali, a jest dużo mocniejszy. W dodatku w 320d była już dostępna skrzynia 6.
Druga sprawa to marne wyposażenie - Nawet klimatyzacji automatycznej niema.
Niekoniecznie musi być trefna.

Czarne BMW z 2000 roku fabrycznie nie mogło mieć 150 KM bo w tych latach 2 litrowy Diesel był dostępny tylko z mocą 136 KM.
SX1
Nowicjusz

Auto: Nie mam

18 Sty 2014, 12:10

puki co odpuszcze sobie te dwa modele bmw ,okazuje sie ze jeden i drugi kombinuje cos ,nic bede szukal dzieki za informacje :)
LucaO
Nowicjusz

18 Sty 2014, 18:35

SX1 napisał(a):Nie tak dawno sprzedawałem swoją po cenie niższej niż większość egzemplarzy na allegro.
Sprzedałem go bo był dla mnie za mały i nie chciałem się z nim bujać miesiącami po serwisach ogłoszeniowych. Dzwonili do mnie ludzie z różnych stron i lekko to ujmując szukali dziury w całym, a to, że coś tam maska nie dochodzi, a to, że lakier się błyszczy, że znaczek krzywo przyklejony.
Żaden nie przyjechał obejrzeć samochodu.
Gwarantowałem na piśmie, że samochód jest bezwypadkowy i na miejscu udostępniam tester lakieru. Na wszystkie naprawy miałem dokumenty. Przednie wahacze i amortyzatory były nawet na gwarancji. No i doczekałem się pytania ...
,, Tyle Pan w niego wsadziłeś to poco Pan sprzedajesz ? ''

W końcu zadzwonił człowiek z komisu i zamiast zadawać bezsensowne pytania zaproponował mi ofertę cenową. Przystałem na nią. Przyjechał obejrzał samochód i kupił.
Za około dwa tygodnie wystawił go w swoim komisie 5 tys. złotych drożej :D
Nabłyszczył plakiem, wypolerował, wyczyścił, podmalował i po miesiącu sprzedał.
Tak więc nie zawsze niska cena oznacza minę niemniej jednak nie chciałbym weryfikować ,,okazji'' mając do celu lokalizacji np. 300 kilometrów. Szukaj blisko.

Cena tej czerwonej nie jest wysoka bo to 318d . Każdy szuka 320d bo ten silnik dużo więcej nie pali, a jest dużo mocniejszy. W dodatku w 320d była już dostępna skrzynia 6.
Druga sprawa to marne wyposażenie - Nawet klimatyzacji automatycznej niema.
Niekoniecznie musi być trefna.

Czarne BMW z 2000 roku fabrycznie nie mogło mieć 150 KM bo w tych latach 2 litrowy Diesel był dostępny tylko z mocą 136 KM.

W pełni zgadzam się z tą wypowiedzią...

NO ALE...

Czarne BMW z 2000r. jak najbardziej może mieć fabryczne 2.0d o mocy 150 KM. 136-stki Szły do 2001r. 150-tki szły od 2000r.

Generalnie lepiej brać 2.0d 150 km od 136 km. Mniej awaryjne... Tylko po zakupie radzę od razu usunąć klapki w dolocie.

Ceny??? Jak na te egzemplarze są stosunkowo normalne. Diesle E46 nie są drogie, a właściwie - nie opłaca się ich drogo kupować. Cena za rocznik ok. 2000 - 2002 i silniczek 2.0d 150 KM, możesz załapać za 15 000 zł.

Tyle że diesel w BMW to średni pomysł, nie chodzi tu o nie wiadomo co, tylko o to że w tej samej cenie można złapać np. 323i i wpakować LPG (lub dołożyć i zrobić to samo z 325i). Diesel BMW - Tańszy w zakupie, droższy w serwisie.

Czerwona mi nie podchodzi. Jak masz blisko do czarnej to podskocz obejrzeć. W sumie jak masz blisko do czerwonej to też możesz... Ale nie sądzę byś ją kupił.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993