Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
SX1 napisał(a):Nie tak dawno sprzedawałem swoją po cenie niższej niż większość egzemplarzy na allegro.
Sprzedałem go bo był dla mnie za mały i nie chciałem się z nim bujać miesiącami po serwisach ogłoszeniowych. Dzwonili do mnie ludzie z różnych stron i lekko to ujmując szukali dziury w całym, a to, że coś tam maska nie dochodzi, a to, że lakier się błyszczy, że znaczek krzywo przyklejony.
Żaden nie przyjechał obejrzeć samochodu.
Gwarantowałem na piśmie, że samochód jest bezwypadkowy i na miejscu udostępniam tester lakieru. Na wszystkie naprawy miałem dokumenty. Przednie wahacze i amortyzatory były nawet na gwarancji. No i doczekałem się pytania ...
,, Tyle Pan w niego wsadziłeś to poco Pan sprzedajesz ? ''
W końcu zadzwonił człowiek z komisu i zamiast zadawać bezsensowne pytania zaproponował mi ofertę cenową. Przystałem na nią. Przyjechał obejrzał samochód i kupił.
Za około dwa tygodnie wystawił go w swoim komisie 5 tys. złotych drożej
Nabłyszczył plakiem, wypolerował, wyczyścił, podmalował i po miesiącu sprzedał.
Tak więc nie zawsze niska cena oznacza minę niemniej jednak nie chciałbym weryfikować ,,okazji'' mając do celu lokalizacji np. 300 kilometrów. Szukaj blisko.
Cena tej czerwonej nie jest wysoka bo to 318d . Każdy szuka 320d bo ten silnik dużo więcej nie pali, a jest dużo mocniejszy. W dodatku w 320d była już dostępna skrzynia 6.
Druga sprawa to marne wyposażenie - Nawet klimatyzacji automatycznej niema.
Niekoniecznie musi być trefna.
Czarne BMW z 2000 roku fabrycznie nie mogło mieć 150 KM bo w tych latach 2 litrowy Diesel był dostępny tylko z mocą 136 KM.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki BMW. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne BMW