Które opony mają szerszy rant ochronny?

08 Lip 2021, 19:37

Witam

Mam pytanie chlopaki... czy ktoś mial bezposrednie porownanie tych dwóch opon od michelin i continenala?

Ktore opony maja szerszy rant ochronny? michelin pilot sport 4 czy continental contactpremium 6?

Zastanawiam sie nad zalozeniem opon w rozmiarze 235/40 R18 na felgi 8.5 cala i zalezy mi na jak najszerszym rancie ochronnym felgi oraz na twardosci scianki bocznej przy oponie oczywiscie o oznaczeniu XL

Innych parametrow oczywiscie nie analizuje bo jestem zaznajomiony i akceptuje rozne wlasciwosci opon. Tutaj tak jak mowie determinantem wyboru moze okazac sie wlasnie ten rant ochronny oraz twardosc boczna w celu chociażby lepszego trzymania bocznego w zakretach
xxxprzemo
Obserwowany

14 Lip 2021, 16:33

Tego chyba nikt nie zmierzył jeszcze :) Jeżeli jest jakaś różnica to myślę że na tyle znikoma że nie warto się nad tym zastanawiać. Prędzej sprawdzisz tu "twardość ścianki bocznej" jak napisałeś.

Ja jak bym miła wybierać pomiędzy tymi dwoma modelami to postawiłbym na ten pierwszy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry - historia innowacji
    Toyota Camry, średniej wielkości sedan z napędem na przednie koła, należy – obok Corolli i Priusa – do najlepiej rozpoznawalnych modeli japońskiej firmy na całym świecie. W Stanach Zjednoczonych jest od wielu ...