17 Lut 2015, 14:07
witam
konczy sie leasing mojego auta i przyslano mi liste samochodow z ktorych musze wybrac nowe do zamowienia;
nie znam sie na autach, teraz mam bmw 316d (nie wybierane, po prostu mi go dano) i owszem, auto prowadzi sie b.dobrze, zwlaszcza na trasie, ale z drugiej strony jest malo praktyczne; tylne siedzenia sie nie skladaja, maly bagaznik (jak dla mnie...), parkuje sie ciezko, bo nie ma ani kamerki do parkowania ani czujnikow , gps tez nie ma; wszystkie samochody na liscie maja i gps i czujniki do parkowania, ale nie mam zadnego doswiadczenia w praktyce czy np gps w modelu x to to samo co w modelu y; albo czy czujniki wszedzie dzialaja tak samo; albo czy sie tylne siedzenia skladaja; jak sie auto prowadzi, czy jest bezpieczne, ciche, komfortowe do jazdy? albo czy wnetrze latwo sie niszczy/rysuje? (mam kota, ktory czasem tez podrozuje tym autem...)
samochodem przejezdzam ok 20tys km rocznie, wiec komfort jazdy jest wazny (zwlaszcza zeby bylo cicho w kabinie); powinno byc 'pakowne', ale zebym dala rade zaparkowac;
nie powinno sie psuc, bo nie mam czasu jezdzic do serwisow;
ponizej lista, za wszelkie uwagi/porady bardzo dziekuje
VW New Golf sportvan 1,6 crtdi 110 pk highline Pack Business@gps " Discover Media"/park pilot / dakrailling
VW Jetta Comfortline 2,0 tdi 110pk 5v BMT Pack "BUSINESS" GPS "RNS 315"
Skoda Superb Greenline elegance 1,6 tdi 105 pk Pack elegance admundsen
VW New Passat Variant 1,6 tdi 120 pk Comfortline Pack Business @ GPS "Discover MEDIA
VW Touran 1.6 TDI CR Trendline Bluemotion 105 pk Business Pack + GPS blue pack
Skoda Superb combi Greenline elegance 1,6 tdi 105 pk Pack elegance admundsen
Audi A4 berline 2,0 tdi 120 pk pack executive plus