REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
noisy napisał(a):Do wołów roboczych tak, ale do cywilizowanego autka bardziej komfortowa jest benzyna.
Odpowiednia pojemność przy benzynie jak 3.0 to zupełnie inna jazda.
Do tego lpg i koszty utrzymania są minimalne jak również temat awaryjności osprzętu ni jak sie ma do nowszych diesli.
Ogólnie do Twojego użytkowania dopilnuj aby chociaż była blokada centralnego mechanizmu różnicowego jak chcesz suva.
Jak coś więcej to patrz za terenówkami jakie proponowałem.
Reduktor czasami się przyda, a np podjazdy z ciężką przyczepą to tym bardziej nie wymęczysz tak auta.
959 napisał(a): Zeby ruszac do przodu takiego 2.5tonowego kloca z oporami kiosku autobusowego potrzebny jest diesel, albo mocne V8, a nie jakas 6cylindrowa popierdolka
Z 3.0d bedzie sobie fajnie, bezstresowo plynal na niskich obrotach.
959 napisał(a):a ten diesel jest akurat w top jesli chodzi o bezawaryjnosc i ogolna trwalosc tego typu silnikow
959 napisał(a):Ja to jestem bardzo ciekawy co ten Twoj kolega wymienial w m57n , ze naprawa kosztowala 10k
959 napisał(a):Taaa, gdzie ta benzyna w czasie normalnej jazdy nie ma w ogole mocy + napedy zzeraja jej drugie tyle. Zeby ruszac do przodu takiego 2.5tonowego kloca z oporami kiosku autobusowego potrzebny jest diesel, albo mocne V8, a nie jakas 6cylindrowa popierdolka
noisy napisał(a):Kolego 959 popierdółkę to ty masz w głowie
wanczyk1991 napisał(a):bo mam dobry dostęp do paliwa