Ktore wybrac? Pajero czy Cherokee

26 Lut 2014, 22:12

80 a 130 km mało odczuwalne?? no to chyba zakatowanty VM był na maxa :mrgreen:
VM jeśli nie byłby tak tragicznie awaryjnym silnikiem (po przejechaniu zyliona km oczywiście) to na tamte czasy była najnowocześniejsza i najmocniejsza jednostka diesla w tej pojemności :wink:
ma kilka wad i jako stary używany silnik nie jest dobry ale jedyne co renault ma lepsze to mniejsza awaryjność (nawet nie spalanie) choć i ta jest tylko ciut mniejsza
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Lut 2014, 07:49

2.1 ma trochę inny moment obrotowy chyba. Mówcie co chcecie ja miałem styczność z 2.1 i z jazdy i z warsztatowania i byłem zadowolony
kamilos011
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
Prawo jazdy: 10 07 2010
Auto: Bmw E38
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

27 Lut 2014, 19:45

Trochę inny moment? 2.1TD ok. 184Nm momentu obrotowego raczej nie jedzie lepiej niż ok. 300Nm z motoru VM :mrgreen: różnica w momencie obrotowym wynosząca 20-40Nm nie jest za bardzo odczuwalna (zależy ile cylindrów itp.) natomiast 120Nm to już jednak jest :ok: To już może lepiej nawet pomyśleć nad znalezieniem zdrowego XJ z padniętym dieslem i wrzucić 1.9TDI z fałweja
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lut 2014, 08:58

robota nie warta zachodu, za cene silnik+auto+płyta+robota masz dobrą terenówkę sprawną w oryginale :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

28 Lut 2014, 21:42

Prawda, ale jeśli masz możliwości wsadzenia takiego czegoś nawet w jesienne wieczory i trafi się silnik w dobrym stanie to nie jest to głupie. Zresztą na forumie jeździ Parch i XJ z motorami fałweja więc da się :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lut 2014, 22:05

znam oba, i jeżdzi to max co powiedzieć można dupy nie urywa :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co piesi robią na jezdni?
    Może trudno w to uwierzyć, ale piesi leżą, siedzą i klęczą na jezdni. Ze statystyk policji wynika, że w 2016 roku zginęło w ten sposób w Polsce 81 osób, a 68 zostało rannych! Wśród wypadków spowodowanych ...
    Co oznaczają skróty mHEV, HEV, PHEV i BEV?
    Producenci samochodów mianem napędu hybrydowego określają całkiem różne rozwiązania o innych poziomach zaawansowania i skuteczności. Na tę chwilę można wyróżnić trzy podstawowe rodzaje hybryd – ...