Które z nowych aut. do 80tyś.

Który doradzasz?

Fiat Bravo
2
29%
Abarth
1
14%
Lancer
4
57%
Razem głosów : 7

25 Sie 2009, 20:02

Czytając odpowiedzi na moje pytanie i analizując je wyłoniłam pierwsza trójkę, ale nadal to nie jest jeden zdecydowany model. Mój aktualny samochód (Bmw z4) to samochód na lato, potrzebuje średnio dużego autka ( na jakies dłuższe wypady) o sportowym zacięciu. więc który? głosujcie i wypowiadajcie:

Fiat Bravo Dynamic 1,6 Multijet 16v 120KM
Fiat GrandePunto [Abarth]
Mitsubishi Lancer Sportback 2.0 DID 140 KM
kasia2810
Nowicjusz

Miejscowość: DG

25 Sie 2009, 20:11

proponowal byl mitsubishi jesli ma to byc samochod bardziej sportowy
felipemassa2
Początkujący

Miejscowość: Poznan

25 Sie 2009, 20:12

Z tego porównania te fiaty to szmelce.

Mitsubishi jest piękne ,nowoczesne ale długie (chyba 4,5metra).

Może przeanalizuj jeszcze Scirocco nowe (ale jest 3-drzwiowe)

Ja dla siebie do 80 tys na wypady i o zacięciu sportowym wziałbym roczną mazdę CX-7 ze stanów z automatem (2,3 turbo 260 koni ,super przestronna i 8 sekund do 100) -zobacz na aukcjach -jej długość to 4,64
jackblackjack
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: wro

25 Sie 2009, 21:12

Nie byłbym sobą gdybym nie zaproponował jeszcze Civica do porównania- uważam że właściwościami jezdnymi Lancer zostaje za nim daleko w tyle
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

25 Sie 2009, 21:23

No kasia nie sprecyzowała ilo drzwiowe ma byc to autko i ile osób ma jezdzic na te wypady.

LAncer i civic to zupełnie inne klasy aut.
Civic to odpowiednik Golfa czyli klasa C
Lancer już pretenduje do klasy D.Ma przepastny bagaznik i jest autem rodzinnym
Nie sposób zatem porównywać aut z dwoch różnych klas.
jackblackjack
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: wro

25 Sie 2009, 22:51

jackblackjack napisał(a):No kasia nie sprecyzowała ilo drzwiowe ma byc to autko i ile osób ma jezdzic na te wypady.

LAncer i civic to zupełnie inne klasy aut.
Civic to odpowiednik Golfa czyli klasa C
Lancer już pretenduje do klasy D.Ma przepastny bagaznik i jest autem rodzinnym
Nie sposób zatem porównywać aut z dwoch różnych klas.

No tu się nie zgodzę.
Lancer sportback(bo chyba o nim mówisz) to poprostu trochę dłuższy chatchback, a nie tam zaraz auto innej kategorii: i to kompakt i to kompakt.
Jeżeli chcesz porównywać auta wielkością to by znaczyło, że merc C-klasa to odpowiednik Civica sedana i Lancera sedana bo mają praktycznie taką samą długość, a chyba nie można ich obok siebie postawić co nie? Podobnie z Mitsubishi i Hondą, to że zrobili troche dłuższego Lancera, nie oznacza, że tych samochodów nie ma co porównywać bo to nadal ta sama klasa.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowa Szkoła Bezpieczeństwa
    Jazda w zimowych warunkach wymaga od kierowcy większych umiejętności, a także odpowiedniego wyposażenia samochodu w opony, które zapewnią maksymalną możliwą przyczepność. Od kilku lat toczy się dyskusja, czy warto ...

26 Sie 2009, 11:27

Korzenie sportowe modelu nie oznaczaja ze Lancer to samochod sportowy: ma mało precyzyjny uklad jezdny i zbyt miekkie zawieszenie(mowimy o wersji did)
Kolejna sprawa:
Lancer nalezy do segmentu C, to ze jest dluzszy o niczym nie przesadza- a i przestrzeni jest w nim mniej niz mozna byloby sie spodziewac po tak duzym aucie.

Polecam Grande Abartha z pakietami- bedzie mial wtedy 180 km, a wiec prawie tyle co Twoje BMW
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

26 Sie 2009, 17:50

osób góra dwie.
chodzi mi o kompakt, czy jak to się zwie segment b lub c hatchback - krótki tył.
kasia2810
Nowicjusz

Miejscowość: DG