Które z tych aut będzie najlepszym wyborem?

23 Sty 2021, 19:40

Witam. Czy jest ktoś kto byłby wstanie doradzić, bądź ma któreś z tych aut i mógłby wystawić jakąś opinię?
Planuję kupić samochód z roku 2016/2017.
Mam kilka typów, interesują.
Są to tak:
Renault Captur,
Nissan Juke,
Suzuki Vitara,
Mazda CX-3 (ten chyba interesuje mnie najbardziej).
Jak sądzicie - który z tych samochodów będzie najlepszą dezycją i dlaczego? Praktycznie byłem już gotów na captura, ale ktoś mi w głowie poprzestawiał twierdząc, że francuzy są kiepskie i że będę miał problemy z silnikiem i innymi tam.
Dziękuję.
DroniC
Nowicjusz

23 Sty 2021, 21:28

Napisz jak będziesz wykorzystywał samochód (miasto/trasa) ile km/rok itp
sisinho17
Aktywny

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: I30, ceed
Silnik: 1.5 tgdi
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

23 Sty 2021, 22:29

Jeździłbym jakieś 50 km dziennie (w tygodniu), z czego 10 km w mieście reszta na autostradzie. Do tego wiadomo, że na weekendzie raz na jakiś czas jakieś wycieczki z rodziną. Powiedzmy 15 tys km w roku.
Po wstępnym orientowaniu się w sytuacji najbardziej rozważam mazdę cx3, oraz suzuki vitarę.
DroniC
Nowicjusz

23 Sty 2021, 22:37

DroniC napisał(a):Po wstępnym orientowaniu się w sytuacji najbardziej rozważam mazdę cx3, oraz suzuki vitarę.

Więc skoro nie kierujesz się rozsądkiem to po co ten temat?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Sty 2021, 22:41

Napisałem temat, gdyż mam wątpliwości to chyba logiczne. Jakbym był alfą i omegą to bym wziął kupił auto jakie ja uważam i nie pytał bym nikogo o opinię i radę.

Jako że temat napisałem to proszę o wszelkie informacje, które pomogły by mi w wyborze odpowiedniego samochodu. Dziękuję.
DroniC
Nowicjusz

23 Sty 2021, 22:46

Rozważ segment c lub d (tak odnośnie sposobu użytkowania). Ja po doświadczeniach z capturami nie kupiłbym go (w gorące dni tablet się zawiesza i nic się nie da zrobić). Oczywiście mogła to być kwestia tych 2 egzemplarzy ;).
sisinho17
Aktywny

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: I30, ceed
Silnik: 1.5 tgdi
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Alfa Romeo Tonale - hybrid?
    Włoski producent przedstawił to auto na targach w 2019 roku i było ono nawet w Poznaniu na Motor Show. SUV ma bardzo ciekawy design i jak na razie jest to wersja koncepcyjna ale nie widać przeszkód żeby w niedalekiej ...