Które z tych aut?

22 Cze 2014, 22:31

Witam. Poważnie myślalem i dalej myśle o zakupie Peugeot 406 Coupe lecz mam teraz kilka innych opcji i chce sie zapytac które bedzioe najlepsze pod wzgeledm kosztów ekspolatacji i wytrzymałosci oraz zachowania przy tym fajnego uczucia z jazdy.

Moje opcje to:
1.Peugeot 406 coupe oba z silnikiem benzynowym plus LPG 2.0 lub 3.0
2.BMW e36 tez benzyna plus lpg 1.8 lub 2.0
3.BMW e34 rowniez benzyna plus lpg 1.8 lub 2.0
I te 3 samochody bym kupowal od kogos lub dobry znajomy mechanik sprowadza samochody z francji i odrazu jezeli cos trzeba robi takze raczej sprowadzony bylby pewny. Budzet jaki bym mogł przeznaczyc na te 3 to okolo 8-10 tys.

4 opcje jest Mercedes klasy C w202 z silnikiem diesel 2.2 lecz nie wiem w ktorej wersji ile ma KM. Wiem tyko ze na pewno nie 75 bedzei to 95 albo 125 bo nim jezdzilem i jak wcisnie sie gazu to idzie do przodu nawet. Mercedes ten jest w rodzinie u mojego dziadka ponad 10 lat w ogolne nim nie jezdil czasmi bral go wujek na ukraine i on tylko nim jezdzil. Jedyne musail bym go odmalowac calego (licze kolo 4k moze ktos wie ile by wyszlo mniej wiecej) poniewaz jest brzydki lakier i jeszcze takie mankamenty jak poprawic reczny i elektronike troche szczegolnie z otwieraniem bagaznika i wygonic myszy i szczory bo za dlugo stal w garazu i zabraly sie za kable;p reszta jest jak najbardziej ok.

I teraz prosze o rade ktory wybor byłby najlepszy pod wezgledem ekonimi i radosci z jazdy?
To te trzy litery, które zawróciły w głowie nie jednemu, BMW
eMiLxPompa
Początkujący

Zdjęcia: 98
Miejscowość: Tarnów
Prawo jazdy: 24 05 2010
Auto: nie mam

22 Cze 2014, 22:52

Napewno nie kupuj E34 z silnikiem 1.8, jest to kompletna porażka w tak cieżkim aucie.
E34 jeździ dobrze od wersji 525i, 520i jest zbyt słabe i pali więcej od 525i
E36 jest całkiem rozsądne z 1.8, najlepiej 1.8 IS (140km)

Co do merca, to może się okazać workiem bez dna, skoro tak długo stał... :unsure:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

22 Cze 2014, 22:58

OK dzieki za pierwsze rady jezeli zdecyduje sie na sprowadzenie samochodu na pewno wezme pod uwage.
Co do merca to nie mowie ze stal 10 lat tylko byl zadko uzywany przez wujka badz mnie. Raczej mechanicznie nic mu nie dolega jezdzi na ukraine teraz niedawno byl lublin i tam stoi i nik sie nie boi ze nie dojedzie;p ale ma wrocic za tydzien do dziadka to dokaldnie go jeszcze obejrze. Przez te 10 lat wiem tylko ze byly robione wtryski bo sam wtedy nim bylem na ukrainie razem z wujkiem. Reszta pod wzgledem mechanicznym bez zadnych rpbolemow przez ten czas.
eMiLxPompa
Początkujący

23 Cze 2014, 22:13

Ma ktoś jeszcze jakieś rady co było by lepszym wyborem. Analizowałem teraz pod wzgledem samych kosztów spalania to zawsze taniej wyjdzie mi na LPG niz merca na dieslu ale wiadomo ze przy LPG dochodza jeszcze dodatkowe oplaty i nie wiadomo jak to silnik zniesie oraz te stare diesle raczej mialy dobre opinie pod wzgledem trwalosci i czy te przy peti albo buni bardzo odbiegaja od napedu merca? Jakies propozycje ktory najlepiej jak by co pod LPG?
Ostatnio edytowany przez eMiLxPompa, 24 Cze 2014, 00:01, edytowano w sumie 1 raz
eMiLxPompa
Początkujący

23 Cze 2014, 22:50

Jak znasz tego Merca to bierz go i działaj przy nim.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM z bagażnikiem rowerowym FlexFix
    Na światowej premierze modelu ADAM podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Paryżu zaprezentowane zostanie unikalne rozwiązanie, dostępne w wyposażeniu opcjonalnym nowego, niewielkiego samochodu Opla. Odwiedzający ...