REKLAMA
Witam. Poważnie myślalem i dalej myśle o zakupie Peugeot 406 Coupe lecz mam teraz kilka innych opcji i chce sie zapytac które bedzioe najlepsze pod wzgeledm kosztów ekspolatacji i wytrzymałosci oraz zachowania przy tym fajnego uczucia z jazdy.
Moje opcje to:
1.Peugeot 406 coupe oba z silnikiem benzynowym plus LPG 2.0 lub 3.0
2.BMW e36 tez benzyna plus lpg 1.8 lub 2.0
3.BMW e34 rowniez benzyna plus lpg 1.8 lub 2.0
I te 3 samochody bym kupowal od kogos lub dobry znajomy mechanik sprowadza samochody z francji i odrazu jezeli cos trzeba robi takze raczej sprowadzony bylby pewny. Budzet jaki bym mogł przeznaczyc na te 3 to okolo 8-10 tys.
4 opcje jest Mercedes klasy C w202 z silnikiem diesel 2.2 lecz nie wiem w ktorej wersji ile ma KM. Wiem tyko ze na pewno nie 75 bedzei to 95 albo 125 bo nim jezdzilem i jak wcisnie sie gazu to idzie do przodu nawet. Mercedes ten jest w rodzinie u mojego dziadka ponad 10 lat w ogolne nim nie jezdil czasmi bral go wujek na ukraine i on tylko nim jezdzil. Jedyne musail bym go odmalowac calego (licze kolo 4k moze ktos wie ile by wyszlo mniej wiecej) poniewaz jest brzydki lakier i jeszcze takie mankamenty jak poprawic reczny i elektronike troche szczegolnie z otwieraniem bagaznika i wygonic myszy i szczory bo za dlugo stal w garazu i zabraly sie za kable;p reszta jest jak najbardziej ok.
I teraz prosze o rade ktory wybor byłby najlepszy pod wezgledem ekonimi i radosci z jazdy?