Które żarówki lepsze? Żólte, czy białe z xenon effect?

04 Cze 2019, 09:16

Tzn. nie wiem czy żółte czy białe, i tak jak świecą wydają się być żółte xD
Ale poważnie - jakiś czas temu stwierdziłem, że warto by zmmienić żarówki. I owszem, miałem do wyboru - zwykłe, które teoretycznie świecą mocniej niż normalne i białe z xenon effect.
I nie wiem - ma to jakieś konkretne znaczenie?
mówię o H4, i mówię o starym samochodzie.

a mówię o tych:
Zdjęcie
(wiem, że to W5W, ale mówię, że te były jako H4. Jako xenon effect i jako zwykłe.)

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

heniaxd
Nowicjusz

05 Cze 2019, 10:03

To są jakieś żarówki "no name" więc nie wiem jak będą świeciły ale miałem tai niebieskie postojówki to świeciły po zapaleniu białym ładnym światłem i pasowały np. do lamp ksenonowych. Wtedy lampa ładnie wyglądała.

Możesz zrobić test i z jednej strony założyć nowy komplet porównując go z druga stroną. Zobaczysz wtedy jaka jest różnica.

Te które mają 30% światła więcej powinny teoretycznie mocniej świecić ale przez to skraca się ich żywotność. Xenon efekt to zazwyczaj bielsze światło i takie żarówki mają inną temperaturę barwy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulator zimą - dbamy o niego aby nas nie zawiódł!
    Czy z akumulatorem w naszym aucie jest wszystko w porządku, a jeśli coś jest nie tak to jak poradzić sobie gdy pojawiają się pierwsze problemy... Kiedy trzeba kupić nowy? Nie warto od razu biec po nowy akumulator, gdy auto ...