Którego autka szukać? (Honda, Mitschubishi, Seat)

07 Wrz 2009, 08:09

Nie twierdzę, że tak jest, ale ja w mojej Hondzie też miałam korozję, szczególnie tylne nadkola zżerała, poza tym wiele osób mówiło mi, że to jest charakterystyczne dla tych Civiców (właśnie dla hatchbacków)....

andrewb25 nie kupie se :mrgreen:
Paulaaa
Nowicjusz

Miejscowość: Zgora

07 Wrz 2009, 15:17

A nie interesuję cię Nissan Almera..? tak samo trzeba zwrócić uwagę na korozję jak w Civicu ale jakość mechaniczna jest podobna. To równie solidny japoński wóz.Osiągi też ma nie najgorsze. :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

07 Wrz 2009, 16:02

Właśnie podoba mi się Almera, już nawet szukałąm na autoscout, ale ma ją moja bratowa i przeraża mnie trochę to, że przy pojemności 1,4 pali jej na mieście ok 11l :shock: To nie wina nieumiejętnego prowadzenia, bo ona ma prawko już chyba z 8 lat, wiec ma pewne doświadczenie.... Aczkolwiek bardzo ładne autko i pojemne :smile:
Paulaaa
Nowicjusz

07 Wrz 2009, 16:37

to bratowa ma coś nie tak z ta almerą ona w mieście powinna palic max 9 l a na trasie 6l w cyklu mieszanym natomiast 7 l
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

07 Wrz 2009, 16:42

Ja dalej bym sie upierał przy tej mazdzie.A jak chcesz nie dużego kobiecego auta i oszczednego,to poszukaj forda fiesty w dieslu.Nie słuchaj że ford zły itd ja mam nie narzekam i koledzy z forum tez maja.Taka fieste napewno znajdziesz mniej wyzylowane niz honde itd i ropy spali 5l
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

07 Wrz 2009, 21:54

Fiesta nieeeee.... nie podoba mi się i brat by mnie zabił jakbym forda kupiła :lol: Nie mówię, że są złe, ale brat zna się dobrze na autach i mi odradza... Ja tam nie wiem, ale nie będę się narażać hehe.

Czyli że Almerka z reguły mniej pali? Szukałam dziś na necie troszkę i faktycznie średnie spalanie jest takie jak podajesz, Skalops. Hmm, fajnie to troszkę się jeszcze za Almerką porozglądam :smile:

Aha a miałam się jeszcze zapytać Was o Opla Astrę, np taką: [link do mobile.de wygasł] tylko że hatchback :cool:
Paulaaa
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Piski, luzy i stuki w zawieszeniu
    Zły stan techniczny pojazdów jest co roku przyczyną wielu wypadków drogowych. Jesienią warto sprawdzić stan zawieszenia swojego samochodu i przygotować go do bezpiecznej jazdy w trudnych warunkach zimowych. ...

08 Wrz 2009, 07:24

Skoro brat taki geniusz samochodowy to po co zadajesz w kółko to samo pytanie i wogóle pytasz,niech brat Ci doradzi
rustin
Aktywny

08 Wrz 2009, 08:23

Bo chciałabym wziąść pod uwagę także opinię innych ludzi ??? :neutral:

Pokaż mi, w którym miejscu zadałam to samo pytanie, a jak Ci się nie podoba, że się z Tobą nie zgadzam to tu nie zaglądaj i tyle :wink:
Paulaaa
Nowicjusz

08 Wrz 2009, 09:04

Przecież ciągle pytasz o te same samochody,sa to dobre auta tylko trzeba znalezc w dobrym stanie.co do astry to z silnikiem 1.7 isuzu szukaj sa lepsze.
rustin
Aktywny

08 Wrz 2009, 09:14

Myślę,że brat może mieć decydujące zdanie na temat kupna danego egzemplarza auta i będzie chciał ci dobrze doradzić ... Natomiast to,że rozpytujesz się i poznajesz opinię innych ludzi na forum,moim zdaniem niczemu nie przeszkadza,a wręcz pomaga dokonać bardziej świadomego wyboru modelu auta.Pytać przecież nie zaszkodzi..! :smile:
Nikt tutaj nie ma interesu aby zle Tobie doradzać. :wink:
artur73
Awatar użytkownika

08 Wrz 2009, 19:06

Dobra, Rustin, nie prowadźmy takiej idiotycznej gadki, bo nie wiem na czym takie offtopowanie polega, na podbijaniu sobie ilości postów, czy o jakiego h*** chodzi? Zaznaczam, że to było pytanie retoryczne, także nie oczekuję odpowiedzi :wink:

Staram się zebrać jak najwięcej opinii na temat branych pod uwagę przeze mnie aut, ponieważ nie mam doświadczenia w tym temacie. Jeśli liczyłabym tylko na zdanie brata, to byłabym nieobiektywna. Masz rację Artur73, zdanie mojego brata będzie decydujące, tylko najpierw ja dokonam wyboru i tyle :smile: A Wasze opinie mi w tym pomagają, np już sobie odpuściłam Rovera i Seata. Natomiast jutro rano, ku mojej uciesze, jadę oglądnąć fajną Almerkę:) poj. 2,0, ale w Dieslu, napisane, że pali 5l . NIe wiem czy to możliwe, ale fajnie by było :grin: Jest srebrna, ze zdjęć wnioskuję, że zadbana, rok 1998. Mam nadzieję, że mi się spodoba i coś tam utarguję :razz:

A tak na marginesie: Artur, jeśli 73 to Twój rocznik, to mój brat ma ten sam :wink:
Paulaaa
Nowicjusz

08 Wrz 2009, 19:34

Niestety... z 73 masz rację :smile: . Almerka to wdzięczny samochodzik,z tym że to spalanko dla 2,0 w granicach 5l to na pewno spalanie w trasie. W mieście spali pomiędzy 6 a 7l. :wink:
Napisz jak obejrzysz i jakie są Twoje wrażenia z jazdy próbnej.
artur73
Awatar użytkownika

08 Wrz 2009, 21:55

Nie badz taka mądra, a co do tematu najlepiej poczytaj opinie o danych marka na stronie np autocentrum znajdziesz tam bardzo duzo wypowiedzi osob ktore posiadaja dana marke,spalania itd.jest tam o kazdym samochodzie i oceny całości jak i pojedynczych rzeczy jak silnik zawieszenie ekonomicznosc itd.mysle ze ta strona ci pomoze.
rustin
Aktywny

09 Wrz 2009, 07:08

A czemu to niby nie mam być taka mądra? W czymś to wadzi? :wink:

Dziękuję za podanie stronki, korzystam z niej od czasu, kiedy podawałeś w tym temacie jakiś link i sobie na nią zajrzałam, bardzo fajna jest.
Paulaaa
Nowicjusz

09 Wrz 2009, 07:14

zobacz sobie jeszcze motoforum
rustin
Aktywny