REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Paulaaa napisał(a):Witam szanownych forumowiczów![]()
Na koniec przyszłego miesiąca planuję zakupić moje pierwsze autko. Ponieważ jestem w NIemczech(zaznaczam, że w północnej części, bo rozbieżność w cenach spora), a euro spada, chciałabym kupić je tutaj. Nie będę miała za dużo pieniążków, bo 1200 euro, ale zapewne się coś znajdzie.
Rozważam 3 możliwości:
Honda Civic (moja wymarzona ^^)
Mitshubishi Colt
Seat Ibiza
Najważniejsze jest dla mnie to, aby autko było ekonomiczne, jak najmniej spalało. Obojętne czy benzyna czy diesel, byle by nie gaz. Rok nie wcześniejszy niż 1996, przebieg chciałabym coś do max 160 tys. km, ale wiadomo, że tego nigdy nie można być pewnym...![]()
Najbardziej marzy mi się Hania, już jedną jeździłam 2 miesiące, ale musiałyśmy się rozstać![]()
Colt też mi się nawet podoba, ale troszkę mniej. Tylko ten starszy z takimi podłużnymi światłami z tyłu, bo te nowsze dziwnie wyglądają. A Ibiza ostatecznie, bo zauważyłam, że dość tania, nawet ładnie wygląda....Chociaż intuicja mi mówi, że Seat to nie najlepszy pomysł, ale nie znam się, więc mogę się mylić.
Szukałam już na autoscout.de i mobile.de, wiem, że coś tam znajdę, jednak prosiłabym forumowiczów o poradę jakie z tych autek bedzie najlepsze. A może ktoś zaproponuje coś innego? Jeśli chodzi o moje gusta jako takie, wolę auta o wyglądzie sportowym, nie takie okraglakiZ góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Paulaaa napisał(a):Zastanawiam się jeszcze nad Roverem 214