Jako posiadacz hondy civic mogę ci powiedzieć, że niskie spalanie tych samochodów to są tylko bajki sprzedawców. Ja posiadam 6 generacje coupe z silnikiem 1.6 105km, spalanie od 9 litrów w zwyż jak się postarasz to nawet 12 weźmie. Silniki 1.4 w tych modelach to sedan i hb, masz 2 wersje 75km i 90km. Tak naprawdę to ten sam silnik tylko zblokowany delikatnie. Blacha w 6 generacji jest stanowczo lepsza niż w 5. W 5 generacji rdza bardzo lubi brać nadkola itp. Ogólnie Hondy zbyt komfortowe nie są ale jak najbardziej polecam zakup
![Smile :)]()
Ja jestem bardzo zadowolony, fajnie się jeździ jest dynamiczna i zwinna i przede wszystkim bezawaryjna silnik możesz sobie kręcić do wysokich obrotów i nic się nie psuje
(oczywiście nie mówię, że trzeba tak cały czas robić) jestem posiadaczem mojej hondy od 2 lat i wymieniłem tylko jak narazie łożysko no i to co trzeba robić w każdym aucie czyli wymiana oleju i filtrów. Jeśli byś się zdecydował na 5 generacje to silnik najlepszy jak dla mnie 1.5 jest już na wtryskach możesz spokojnie sekwencje zakładać, jest dynamiczny i dość popularny
w razie zatarcia drugi można kupić po dość dobrej cenie.