Który najlepszy?

23 Wrz 2009, 12:12

Witam, przymierzam się do kupna autka do 15 tys.

Myślę nad Audi a3 rocznik 1998, Astrą II i Meganką Coupe.
Wszystko w silniku 1,6 Benzyna lub 1,8 TDI .

Zależy mi na aucie dynamicznym, bo jak każdy młody człowiek lubię wcisnąć pedał gazu.... :lol:

Audi a3 zdecydowanie najbardziej przypadło mi do gustu ,ale obawiam się że za tą cenę autko będzie po przejściach.... :roll:

Proszę o radę które z tych aut i z jakim silnikiem byłoby najlepszym wyborem :)
Sweetkora
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

27 Wrz 2009, 11:30

AUDI A3 odrzuć natychmiast,Eksperci tak wypowiadają się o tym samochodzie.Kupno taniego i zadbanego auta w tym przypadku?NIEMOŻLIWE :!: Wybrałbym Opelka z silnikiem 1.6 benzynka ,16-to zaworowa o dośc prostej konstrukcji,bezproblemowo wspólpracująca z instalacją LPG :!: :grin: Trwałe zawieszenie.Pamiętaj o jednym ,silniki ECOTEC wymagają szczególnie rygorystycznych interwałów wymiany paska rozrządu z towarzyszącym mu osprzętem :!: (co 60 tyś.km).Renault Megane Coupe jeśli już to tylko z silnikiem 2.0 benzyna ,jest niestety gorszym samochodem od ASTRY.Dokonaj wyboru i pytaj dalej dowiesz się więcej o mocnych i słabszych stronach ASTR.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

27 Wrz 2009, 19:30

Najlepsze na pewno będzie Audi. Najlepsze materiały, dobre zawieszenie, super się prowadzi, jest stabilne. Po prostu inna klasa. Problem w cenie, bo na jakiś zadbany egzemplarz warto byłby mieć przynajmniej 20 tys., chociaż widziałem A3 za mniej niż 15 tys. zł, ale ich stanu nie określiłbym jako dobry.

Do Renault nie mam przekonania, chociaż być może niesłusznie. Natomiast Opla za te pieniądze można kupić z lepszym wyposażenie, większym silnikiem i z instalacją gazową.
Moim zdaniem Opel.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Wrz 2009, 19:58

Też polecam Opla :mrgreen:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

28 Wrz 2009, 14:51

Meganka trochę zbyt awaryjna, poza tym nie powala jednostkami napędowymi.
Audi A3 odradzam. Za te pieniądze nie warto, chociaż komfort jest duży i prowadzi się super to takie autko może okazać sie niestety skarbonką :(
Ja wybrałbym Opla II. Oprócz tego co napisał Phantom mogę dodać, że autko fajnie sie prezentuje, środek ma trochę "stary", ale to drobiazg. Raczej mało awaryjny, z tanimi i dostępnymi częściami. Za taką kaskę to jest bardzo dobry wybór, o ile nie najlepszy w ogóle ;)
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

28 Wrz 2009, 20:41

Helly napisałeś ,że AUDI świetnie się prowadzi,FORD FOCUS jeszcze lepiej a ALFA R.147 jeszcze lepiej od tych dwóch wymienionych!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    MCA 600 Sport Spider
    MCA 600 Sport Spider to samochód, który powstał na bazie pojazdu seryjnego – polskiego Fiata 126p. Auto, choć powstało w Wielkiej Brytanii, zostało prawdopodobnie zaprojektowane przez Włocha Aurelio Bezziego. ...

28 Wrz 2009, 21:24

polecam AUDI, ale bym uważał wybierając bo na rynku jest dużo zajechanych i odnowionych:( może a4 z silniczkiem 1,9tdi lub 1,8 benzyna
a jak nie to faktycznie astra
oscar
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń/Berlin

29 Wrz 2009, 07:18

Jeśli zależy Ci na bezpieczeństwie to tylko i wyłącznie Renault. A jeśli nie to wybierz OPLA bądź AUDI
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

29 Wrz 2009, 07:58

PhantomASA1 napisał(a):Helly napisałeś ,że AUDI świetnie się prowadzi,FORD FOCUS jeszcze lepiej a ALFA R.147 jeszcze lepiej od tych dwóch wymienionych!

Nie twierdze, że tak nie jest, bo pewnie jest ;)
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

01 Paź 2009, 15:26

Czyli wyszło na Opelka. :wink:
Sweetkora
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa