Który samochód kupić do 6tyś

27 Sie 2016, 20:59

Witam, mam prawko od pół roku. Jestem z województwa Pomorskiego, teraz w wakacje jeżdżę jako kierowca na budowę, a to busami typu master crafter a to obładowanym ziemią renaultem mascotem. Planuję kupić pierwsze auto do 6 tyś. I wpadły i w oko te samochody
Ibiza, poszlaby za 4500 [link do oferty na Olx wygasł]
Audii a3, silnik do wymiany, zrobiłby mi to za 1000zł i wyszloby mi 4500 ale nie wiem czy warto [link do oferty na Olx wygasł]
Albo jeszcze ewentualnie ta astra [link do oferty na Olx wygasł]
Nic innego ciekawego nie ma u mnie w województwie albo po prostu nie umiem szukać, najbardziej chciałbym audii a3, ale niestety nie mogę nic znaleźć, napaliłem się na tą ibizę, myślicie że warto? A co sądzicie tych innych? Może pomożecie mi coś znaleźć :) a i jeszcze jedno pytanie, jak powiem przy wykupieniu OC że jeździłem całe wakacje samochodami tego typu co wyżej to chyba nie na wiele się zda żeby je jakoś obniżyć co? xD
Pozdrawiam :)
Marcin98
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 02 1998
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Nie mam

27 Sie 2016, 21:16

Nie wiem co w tych autach jest takiego ciekawego, nie wspominając o Astrze gdzie nie ma wyposażenia a jedynie co przykuwa uwagę to chyba te felgi i LPG w tym silniku (8V).

Ta Ibiza nawet ładna można obejrzeć,ale jakoś do mnie nie przemawia za bardzo.

A jakie przebiegi planujesz robić,że chcesz diesla?

Zobacz te autka:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] zabrać za 3,500 porobić korozję i fajne autko.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] za piątkę wyrwać,dobrać ładne kolo przyciemnić szybki i lepsza sztuka od Astry.
Kieł
Stały forumowicz

27 Sie 2016, 21:42

Przebiegi małe, do szkoly i z powrotem 24 km dziennie i ewentualnie jakieś wypady w weekendy nad morze albo jezioro, a diesel no bo mało pali i tanio wyjdzie dopóki się nie zepsuje, ta honda nawet nawet mi się podoba :) a jak myślisz, nie warto chyba robić tej a3 nie? A ta honda ? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Albo ta a4? [link do oferty na Olx wygasł]
Ewentualnie jeszcze ta a3, ale oferta od handlarza, dał za nią 4500 ode mnie chce więcej [link do oferty na Olx wygasł] i przebieg ma wielki, ale może za to oryginalny :)
Marcin98
Nowicjusz

28 Sie 2016, 00:11

Kieł napisał(a):Zobacz te autka:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] zabrać za 3,500 porobić korozję i fajne autko.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] za piątkę wyrwać,dobrać ładne kolo przyciemnić szybki i lepsza sztuka od Astry.
wszystko fajnie, ale Rover od handlarza ( w tym budżecie raczej bym omijał), a za Hondę nie dałbym więcej jak 4k, bo jakaś piękna to ona nie jest...
Co do linków:
1. Za 5k to poprzednik
2. Na wstępie wydasz 1/2 wartości na wahacze. Do tego to jakiś ulep.
3. Wielki przebieg? :shock: W innym temacie wałkujemy kwestię auta z 2012r z przebiegiem o ile dobrze pamiętam 250K... Z ostatnich linków to auto chyba najlepsze, choć sprawdź koniecznie podłużnice z przodu, bo obstawiam dzwona w przeszlości (jakieś chińskie lampy).
Generalnie rzecz ujmując masz złe podejście do zakupu :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Sie 2016, 09:43

No dobra a ta alfa ? Od kobiety, za 3500 by poszła [link do oferty na Olx wygasł]
I czemu źle kupuje?
Marcin98
Nowicjusz

28 Sie 2016, 09:46

Serio Alfa 147 za 3500zł? To szybko przejdziesz z mechanikiem na Ty :naughty:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

28 Sie 2016, 09:55

No dobra to obejrzę tą ibizę i a3 niebieską, dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
Marcin98
Nowicjusz

28 Sie 2016, 23:42

Marcin98 napisał(a):I czemu źle kupuje?
bo pieniędzy jak na rower ze średniej półki, a wybrzydzasz jak panienka na wydaniu

Pogódź się z tym, że mając niski budżet nie możesz wybrzydzać i zazwyczaj musisz schować gust do kieszeni. Z tego co widzę, na siłę szukasz aut, które Ci się podobają. Prowadzi to do tego, że wyszukujesz jakieś strupki oraz auta, których szuka 90% ludzi. Tak to Ty nic nie znajdziesz.
Rozumiem, że auto ma się podobać właścicielowi, ale bądźmy realistami
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004