Witam,
Przymierzam się do kupna auta po nowym roku. Na oku mam kilka modeli ale, że jestem zielony, bardzo prosiłbym was, bardziej doświadczonych użytkowników polskich dróg o jakieś informacje, opinie.
Chciałbym kupić auto w granicy 7-9 tyś. Nie mam bladego pojęcia
jaki silnik wybrać do jakiego auta. Chciałbym byście mi coś doradzili. W grę wchodzi
diesel jak i benzyna ale chciałbym usłyszeć wszystkie za i przeciw. Jeszcze jedna prośba, auto ma palić w granicach rozsądku (nie musi być super ekonomiczne) ale też by dało się tym jeździć. Myślę że ok. 100KM mi wystarczy.
Dodaj jeszcze że na
co dzień nie będę pokonywał dużych dystansów, raczej będę jeździć po mieście. Może kilka razy w roku wyjedzie się w dalszą podróż (200-300km).
Zastanawiam się nad:
Opel Astra II (rok +2002)
Warto iść w to auto? Podobno ma tanie części zamienne. Benzyna czy diesel? Jaki silnik polecacie? Jakieś za i przeciw?Seat Ibiza IIIJest mase modeli z silnikami 68-75KM, ma to sens? Autko wizualnie bardzo ładne.
Seat Cordoba II/IIIMiałem przyjemność jeździć. Nie wiem czy znajdę za te pieniądze coś sensownego. Autko jak wyżej, bardzo ładne.
Ford FocusNie bardzo jestem przekonany do tego autka ale może odmienicie moje zdanie.
Alfa Romeo 147
Podoba mi się ale ma niezaciekawe opinie. Co o tym autku mi powiecie? Podoba mi się jego wnętrze, jest takie bogate. W grę wchodzi tylko diesel? czy może lepiej odpuścić sobie to auto?
Dużo osób mówi, że to auto jest dobre dla miłośników. Dla normalnego €użytkownika się nie nadaje.
Alfa Romeo 156
Jak wyżej.Chciałbym sobie jakoś podsumować te autka i dowiedzieć się czego szukać, a co omijać szerokim łukiem. Pomożecie?
![Uśmiechnięty :)]()