Który smartfon lepszy?

18 Cze 2015, 13:03

W takim razie powinna być zadowolona :D Jak wybierze niech zda relacje.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

30 Cze 2015, 13:51

Ja bym nie wziął lumii,chyba że dziewczyna ciężko się uczy obsługi systemu.
Windows Phone ma tą wade,że aplikacje nie są tak dostępne jak na androida,ale znowu android to system dla kogoś kto lubi pogrzebać i jest to system jednak dużo bardziej rozszerzony od windows phone.
HTC może nie zachwyca na początku,ale za to jest prawie niezawodne.
Do tego wykonanie które bije inne telefony,samsung też jest świetny ale tylko seria "s".
Samsung jest dużo delikatniejszy od htc moim zdaniem,dlatego jeśli telefon będzie czasami upadał to tylko htc:)
Swoje pierwsze HTC miałem chyba jeszcze 6 lat temu i to z windows mobile i stacją dokującą bezdotykowe na przyciski z joystickiem-i nie jestem fanatykiem htc żeby nie było :) .
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

02 Lip 2015, 13:06

W sumie miliona aplikacji nie potrzebuje, tylko te podstawowe :)
Co do Xperii M2 to na pewno odpadła bo... już jej nie ma i raczej nie będzie dostępna w Play :mrgreen:
Do 22 lipca ma jeszcze czas do namysłu. :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Lip 2015, 23:45

Witam,
ja mam Lumie 625 od półtora roku i nadal śmiga bez zająknięcia, czego o androidach z takim stażem nie można powiedzieć. Nie jestem całkowitym przeciwnikiem tego systemu, ale jeżeli android to tylko modele z najwyższej półki - wtedy to jakoś chodzi. Swojej dziewczynie też pół roku temu poleciłem WP, mimo że jak ja dostałem swojego to mówiła że nigdy tego systemu nie będzie używać - ale jak zobaczyła jak to chodzi i ile bateria trzyma to zmieniła zdanie ;) Teraz mówi że jest strasznie zadowolona z wyboru - czego nie może powiedzieć moja mama, która mimo mojej namowy na WP, wybrała androida z niskiej/średniej półki...
@Mateo jakie to ważne aplikacje nie są dostępne na WP? Z tego co się orientuje to yanosik słabo działa :/
Eldier
Nowicjusz

Auto: Poszukiwane ;)

09 Lip 2015, 14:24

Jak już się zdecydujesz na konkretny model to w necie znajdziesz dobry przegląd aparatów dostępnych bez abonamentu. Powodzenia :ok:
Marky79
Obserwowany

Auto: Golf GTi

10 Lip 2015, 11:55

ja chyba będę
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Renault ZOE - limitowana seria STAR WARS
    Renault świętuje partnerską współpracę z producentami STAR WARS™ i prezentuje limitowaną serię swojego najbardziej awangardowego samochodu ZOE, który jest liderem wśród samochodów elektrycznych ...

14 Lip 2015, 00:18

Nie wiem czy temat aktualny, ale od piątku jestem szczęśliwym użytkownikiem Lumii 735 :D Powiem szczerze, że telefon jest niczego sobie. Dobrze wykonany, spory ekran (bardzo czytelny), menu bardzo proste - w końcu W8 a w zasadzie W8.1 Design bardzo prosty, a więc szybko się nie zestarzeje. Apek na W8.1 może nie jest za wiele, no ale jak ktoś kupuje telefon tylko dla nich no to cóż... nie zasługuje na społeczny szacunek :roll: w zasadzie mając ten system uświadamiasz sobie, jak w sumie niewiele potrzebne jest Ci do szczęścia :mrgreen:
Na minus wkurzająca tylna klapka - pieruńsko ciężko się ją zdejmuje. Seryjne słuchawki lipne, głośnik mówiąc brzydko (przepraszam) ssie. Za to aparat robi ładne foto :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

14 Lip 2015, 21:19

Prawdopodobnie padnie na Lumie 735 :)
Koniu
Forumowicz VIP

14 Lip 2015, 21:47

Naprawdę warto, bo za przystępną cenę można mieć seryjnie super telefon :ok: taniej wyszłaby tylko kradzież, bo zapłaciłem za niego 100zł (stał za 150, ale była jakaś tam promocja 50zł).
I tak nie zapomnę reakcji pana na moje słowa, że nie mam zaufania do Samsungów: ale jak to nie ma pan zaufania do Samsunga?! :shock: przez cały czas próbował mi wcisnąć jakiegoś metalowego, chyba a5 za złodziejską cenę 479zl :o
mike
Moderator
Awatar użytkownika

15 Lip 2015, 13:07

Trafny wybór, telefon zdaje egzamin i dziewczyna na pewno się nie zawiedzie. Wprawdzie nie korzystałem z niego długo, bo jedynie przez dwa miesiące, ale w trakcie ich trwania ani razu nie dał mi powodu do narzekań. Gdyby nie moje odwieczne zamiłowanie do smartfonów działających na Androidzie i dających możliwość bezkarnego grzebania w plikach systemowych, Lumia towarzyszyłaby mi zapewne po dzień dzisiejszy.
Samochodu nie można traktować jak ludzkiej istoty, samochód potrzebuje miłości...
GhostRider84
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 27 05 2003
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCi - 90 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Lip 2015, 15:46

Według mnie najlepsze są samsungi
borsuk
Nowicjusz

Auto: Opel astra

27 Lip 2015, 08:46

Wybór padł na Lumie. Temat do zamknięcia. Dzięki wszystkim za pomoc.
borsuk napisał(a):Według mnie najlepsze są samsungi
Taka opinia mnie zupełnie nie interesuje. Zero argumentacji. A za tą reklamę leci warn.
Koniu
Forumowicz VIP

27 Lip 2015, 16:14

Świetny wybór, na pewno się sprawdzi :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

28 Lip 2015, 10:43

Może troszkę późno odpisuję ( jaki w końcu wybrałeś ? ), ale może przyda się komuś na przysżłość. Mam Grand Prime już troszkę czasu, zdążyłem się z nim zaprzyjaźnić i muszę powiedzieć, że wcale nie jest taki zły. Nie ma podświetlanych klawiszy, ale są tylko dwa i nie ma najmniejszego problemu sie przyzwyczaić gdzie się znajdują. Ja jestem zadowolony. Bateria z rozmowami i czuwaniem trzyma mi ponad dwa tygodnie. Z tym, że nie rozmawiam dużo, internetu też dużo nie używam ( sporadycznie ). Głównie telefon służy mi do rozmów, czasem jakieś zdjęcie bądz filmik.
Jak ktoś będzie miał ajkieś pytania odnośnie tego telefonu, to piszcie na pw.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

02 Sie 2015, 22:18

MotoAlbercik napisał(a):jaki w końcu wybrałeś ?
Lumie 735 :)
Co do Samsunga to pierwsze wrażenie było kiepskie ale kolega ma ten telefon i przy bliższym zetknięciu się z nim nie jest źle. Jak na tak duży telefon w miarę dobrze leży w dłoni, prędkość zadowalająca. Dla miłośników selfie dobra przednia kamerka (5mpx)
Także myślę że będziesz jednak zadowolony :)
Koniu
Forumowicz VIP