Polecam HTC
Posiadam takowy telefon, wprawdzie nie ten model, ale co nieco mogę powiedzieć o marce
Swój telefon mam od ok 1.5 roku. Nie ma na nim ani jednej ryski, co w przypadku poprzedniego telefonu, którego używałem (Sony Ericsson WT219 Walkman) po analogicznym okresie użytkowania było nie do pomyślenia - tam po ok roku na tylnym panelu były już rysy, a i plastikowa powłoka w rogach ekranu miała kilka odprysków (nie mam tutaj na myśli ekranu, tylko przestrzeń między wyświetlaczem a rogiem sprzętu). Ekranowi w sumie też się dostało
Sporo drobnych zarysowań, a po jednej wyprawie rowerowej w torbie podśiodłowej - dość głębokie uszkodzenie-rysa wierzchniej powłoki zabezpieczającej ekran. No ale to ostatnie można wybaczyć, było w tym pewnie trochę i mojej winy. HTC wykonany jest z dobrej jakości plastiku, nic nie trzeszczy ani nie wydaje innych niepokojących dźwięków.
Wprawdzie u mnie jest Windows, ale pozwolę sobie napisać kilka słów o Software.
Przesiadka z Androida na W8 była dla mnie szokiem kulturowym
Nic się nie wiesza, nie muli, nie ma żadnych wkurzających reklam (nie wiem jak to jest z nowymi Androidami), telefon od razu reaguje na wydawane mu polecenia.
Podsumowując, HTC jest moim pierwszym w życiu telefonem, którego nie mam ochoty zmieniać, a kilka już ich miałem
a tu jak na złość kończy mi się umowa i trzeba podjąć jakąś decyzję. Najchętniej pozostałbym przy marce i kupił M8 lub Desire 820, ale ani jeden raczej nie w mojej taryfie. Widzę jeszcze jakiś Huawei jest, podobno nieźle się to sprawuje
Właśnie, może Huawei?