Który smartfon?

03 Lut 2015, 22:31

A ja mam inne zdanie. Ostatnio chciałem przenieść się do playa, ale ich oferta miała sporo haczyków i ostatecznie wypadła gorzej od tej z orange :shock: Na dodatek każdy ze znajomych którzy są w playu narzeka na zasięg, natomiast ja nie mam z nim problemu
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

03 Lut 2015, 23:04

A ja tam od ładnych paru lat w Plusie tylko że na kartę ale teraz chyba przejdę na abonament i jestem dość zadowolony z ich usług i raczej nie zmienię operatora przez ładnych parę lat jeszcze. 8)
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

04 Lut 2015, 07:31

Też kiedyś narzekałem na kiepski zasięg play,teraz posiadam drugi numer z play i powiem szczerze momentami jest on lepszy niż w t-mobile który użytkuje na codzień. Co do ofert to sporo znajomych przeniosło się do play i nie narzekają,ja sam ostatnio przeglądałem ich oferty i już sie zdecydowałem na zmiane operatora.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

04 Lut 2015, 21:38

Ja również przechodzę do Play z Orange ( tu od ponad 10 lat). Z tym że biorę mały abonament, ze względu na przebywanie poza granicą. Biorę ten podstawowy za 10zł bez telefonu, bo kupiłem sobie osobno. A w Orange płacę 70 coś złotych i nawet za darmo nie mam do wszystkich, zasięg we Wrocławiu to jakaś żenada.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Lut 2015, 22:14

Koniu napisał(a):Ja również przechodzę do Play
Przeszedłem do Play z Plusa jakieś 3 lata temu. Abonament na firmę , doradca biznesowy. Umowa była na rok bez telefonu. Najniższa stawka na ówczesny czas - niewiele więcej jak 20 zeta/miesiąc brutto. Minut do wygadania mam - nie doliczyłem się bo w promocji jakieś tam są dodatki. W sieci darmo i co mi pasuje na stacjonarne też za fre. Teraz umowa przeszła na czas nieokreślony ale dalej mam gratisy bo według umowy wszelkie dodatki są na zawsze. Na dzień dzisiejszy dla nowych klientów ponoć już tego nie ma .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG

05 Lut 2015, 19:42

Ja jestem w Plusie też od paru ładnych lat.
Abonament mam coś koło stówy z telefonem ale potrzebuje tych minut i mobilnego internetu bo praktycznie cały czas jestem pod telefonem.
Nie narzekam.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

05 Lut 2015, 21:15

W play teraz jest ciekawa oferta,za 59zł miesięcznie mamy nielimitowane połączenia i smsy do wszystkich oraz 1gb internetu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

05 Lut 2015, 22:16

Ja mam 1000 minut i 1 gb za 69 miesięcznie. Dodatkowo za złotówkę dostałem jakąś tam lumię, którą sprzedałem za 700 zł
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Lut 2015, 13:58

miałem zmieniać orange na pley'a,ale w końcu zostajemy z żoną w orange,umowa bez telefonu za 80zł bez limitu do wszystkich sieci+2GB net +1000zł kupon na zakupy w media markt :D
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV

06 Lut 2015, 14:08

yeti65 napisał(a):Bo w tej chwili dla sieci ważniejszy jest nowy klient ,niż stary.

No tutaj nie jest tak do końca kolorowo... Też tak ostatnio myślałem i pochodziłem troszkę po Orange, Play i Plus-ie. Okazało się, że te telefony, które mogę mieć u swojego operatora za złotówkę, u innych sa po ponad 100 zł, a te, któe mogę mieć za 100 zł u swojego, to u innych nie były dostępne, albo ceny były o wiele wiele wyższe. Porównując to z abonamentem, zawsze wychodziło drożej.
Liczyłem też kiedyś, czy opłaciłoby się kupić telefon na allegro, albo w jakimś komisie, a u operatora wziąśc tylko abonament. Ale wychodziło drożej. To było niecałe dwa lata temu.
Jak ktoś jest teraz na etapie wyboru czy telefon u operatora czy osobno i abonament bez telefonu, to proszę o jakieś dane, bo niedługo też będę znowu stał przed dylematem, czy wziąśc telefon u operatora, czy kupić gdzie indziej bądz zostawić ten co mam, a wziąśc tylko abonament.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

21 Lut 2015, 11:48

Jak Smartfon to obecnie tylko coś na Windowsie czyli Lumia
AudiFan93
Obserwowany

Auto: Audi 80
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

24 Lut 2015, 19:48

AudiFan93 napisał(a):ak Smartfon to obecnie tylko coś na Windowsie czyli Lumia
Czemu? :unsure:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Lut 2015, 20:50

AudiFan93 napisał(a):Jak Smartfon to obecnie tylko coś na Windowsie czyli Lumia

Nie wiem dlaczego tylko na Windowsie, ale Lumia to wśród tych telefonów największe dziadostwo z najgorszymi parametrami, kóre mnie interesowały.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

26 Lut 2015, 17:04

MotoAlbercik napisał(a):Nie wiem dlaczego tylko na Windowsie, ale Lumia to wśród tych telefonów największe dziadostwo z najgorszymi parametrami, kóre mnie interesowały.

Tysiąc razy bardziej wolę lumię niż cokolwiek na androidzie, szczególnie samsunga
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Lut 2015, 10:16

ja kupiłem ostatnio samsunga galaxy s5 z okey gsm i jestem bardzo zadowolony. telefon działa aż miło, dużo lepiej niż galaxy s3 który miałem wcześniej. Długo szukałem miejsca gdzie mogę go coś taniej dorwać i w końcu na okey kupilem, co prawda chwilę na przesyłkę musiałem poczekać ale dotarł cały i zdrowy :)
bask
Początkujący

Auto: Opel