Który SUV jest najlepszy?

10 Wrz 2008, 13:52

Witam,
na jesieni(max koło grudnia) chce wymienić samochód. Obecnie mam Opel Astra 2 1.6 110 koni. Postanowiłem mieć coś większego i zdecydowałem się na SUV-a. Nie mam niestety bardzo dużych funduszy( moge wydać max 100000 zł. Do tej sumy wybrałem trzy samochody:
1. Suzuki Grand Vitara 2.0 w wersji DE LUxe
2. Toyota Rav4 w wersji Premium z pakietem plus( skóra, dywaniki itp...)
3. Subaru Forester 2.0 w wersji Comfort
Mam do was drodzy internauci pytanie: który najbardziej się opłaca? Ważny jest dla mnie też komfort podróżowania gdyż bardzo dużo jeżdze( NIE W TERENIE) i chciał bym aby mój przyszły SUV miał zbliżone właściwości jezdne do np: sedanów. Prosze o pomoc :D
robsonokocim89
Nowicjusz

10 Wrz 2008, 19:43

za 115 łykniesz sprowadzoną z zachodu mazdę cx-7, oczywiście nową, oczywiście 260 konną ;)
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

10 Wrz 2008, 20:12

ok, tylko ja patrze także na spalanie. Nie wątpie że mazda jest świetna i szybka ale taki silnik napewno pali koło 15-17 litrów w mieście a i ubezpieczenie jest droższe. Prosił bym jednak o opinie na temat tych trzech SUV-ów.
Pozdrawiam
robsonokocim89
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 13:00

To w takim razie nikt nie potrafi mi pomóc? Z tego co widze to odpowiadacie wyłącznie na tematy poświęcone samochodom za grubo ponad 200 tys zł?! Myślałem że jest to najlepsze forum motoryzacyjne( kolega mi je polecił) jednak chyba się mylił ! :evil:
robsonokocim89
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 14:33

Jeszcze nie pisałem w wątku o aucie za 200 tyś na tym forum...
Masz 100 000, 000 a nie masz na paliwo do takiego auta.
Za tą kasę możesz mieć auto marzeń.
Po co więc chcesz kupić auto do niczego, niewyróżniające się i jeździć w komforcie, jak w używanym aucie za 15 tyś?
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Wrz 2008, 14:53

Nie mówiłem, że akurat pisałeś na forum o takich autach( nie jest to przestępstwo). Jednak widze ile jest postów np: w temacie o najlepszym( patrz najdroższym) Suvie na rynku. Przecież Audi Q7 czy Merc ML kosztuje grubo ponad to przykładowe 200 tys.
Jeżeli chodzi o kase jaką "mam" to przyszły samochód biore w leasing więc praktycznie takiej kasy nie mam :roll: Wolał bym aby samochód palił w granicach 8-9 litrów w cyklu mieszanym niż 15-16. Niby nie odczuje się tego przy tankowaniu ale w skali miesiąca a tym bardziej w skali roku. Dlaczego mówisz, że komfort jak w autach za 15 tys? Albo nie widziałeś i tymbardziej nie siedziałeś w tych samochodach albo pomyliłeś modele o których mówimy 8) Toyota jak i Suzuki ma siedzenia obite skórą z owiele lepszym trzymaniem bocznym niż w moim obecnym samochodzi- Astrze za 55tys...
Jeżeli chodzi o auto marzeń to raczej mi tyle nie wystarczy kasy...( Audi RS6 Avant)
robsonokocim89
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 16:57

mój brat ma Nissana X-traila myślę , że to świetny SUV wygodnie się siedzi niezła moc silnika cena >zadowalająca <a o spalaniu dużo nie wiem
leonik250
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 19:21

Bo możesz mieć omege za 15 tyś o identycznym komforcie i kosztach używania.
Ogólnie jestem wielkim antyfanem suvów.
Wybacz.
A np. Outback ze stanów?
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Wrz 2008, 13:25

hmm 100k to starczy na tego nowego forda kuge nie myslales o nim ??? wg mnie ciekawy samochod, pytalem sie o niego w watku ponizej, teraz ma jeszcze wyjsc nowy silnik 2,5 z moca bodaj 200km takze niezle
edmundo
Nowicjusz

16 Wrz 2008, 16:43

Nad fordem też się zastanawiałem tylko mnie troche wyposażenie zraziło które nie jest tak bogate jak np: w Suzuki. Słyuszałem niestety że Suzuki jest dość wolne i trzeba je wkręcać na wysokie obroty :( Tak praktycznie to zostaje tylko Toyota i Subaru choć wszystko zalerzy od kursu euro( ceny Subaru są w euro)
Brałem X-traila pod uwage, słyszałem że jest niezły choć ma najmniejszy prześwit z tych czterech co jest minusem...
robsonokocim89
Nowicjusz

16 Wrz 2008, 20:13

zupazkota napisał(a):Bo możesz mieć omege za 15 tyś o identycznym komforcie i kosztach używania.

no weź nie żartuj ....

mój znajomy wzioł ravke też właśnie w leasing w silniku 2.2 diesel bodajże , był bardzo zadowolony , samochód piękny , a siedzi się też prze wygodnie :) nie ma co porównywać do omegi :D :) 8) :?
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Wrz 2008, 20:18

też mi się tak wydaje że komfort jest znacznie wyższy :roll: Toyota najatrakcyjniej wygląda choć słyszałem że to jest damski samochód. Podzielacie tą opinie?

Co możecie powiedzieś o SUV-ie Seata Seat Althea Freetrack 2.0 TDi 140 KM. Jest super wyposażona( wszystko oprócz skóry) z dość fajnym silnikiem( 10 sekund do setki) Kosztuje 100tys i myśle że dało by się jeszcze coś ugrać? Zna ktoś z Was ten samochód?
robsonokocim89
Nowicjusz

16 Wrz 2008, 20:23

za dużo o ty seacie nie powiem , ładny jest ... seat , powinien się dobrze sprawować :) cena porównywalna a silniczek fajny

a to ze ravka jest damska wymyślili ludzie których nie stać na ravke i muszą tłuc się w starej omedze :D
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Wrz 2008, 21:59

ja mam od 5 miesiecy mitsubishi outlander 2.o silnik super autko polecam 6 biegow
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

17 Wrz 2008, 10:48

Z Suzuki zrezygnowałem ponieważ benzyne trzeba wkręcać na wysokie obroty a co za tym idzie to wysokie spalanie. Diesel w Suzuki jest drogi i bardzo słaby( 130 KM na tak duży samochód to chyba jakiś żart :roll: ) . Subaru chyba też odpada bo kurs musiałby być po 3.3 żebym mógł go kupić. W takim razie pozostaje Seat i Ravka. I tu się pojawia problem... 8)
robsonokocim89
Nowicjusz