Ktory wybrac. Malopolska 5 tys

03 Sie 2015, 11:16

Moim faworytem jest zdecydowanie Toyota Corolla E11. Trwałość niemal legendarna. Jeśli nie bierze oleju i nie jest pordzewiała - brałbym w ciemno. Moim zdaniem najlepsza z podanych ofert.
Pozdrawiam :)
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

03 Sie 2015, 11:18

a mowisz o tej czarnej czy srebrnej ? Ta srebrna ma sekwencje wiec bedzie mega ekonomicznie. Dzisiaj planuje podzwonic i moze nawet podjechac cos obejrzec
felek848
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 1930
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: nie mam

03 Sie 2015, 12:06

Obie godne uwagi, niestety nie wiem jak te silniki współpracują z LPG. Osobiście oglądnąłbym obie i wybrał lepszą :)
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

03 Sie 2015, 12:09

Osobiście nie wiem jak z gazem do 1.4. Swego czasu czytałem ,że są tam jakieś problemy z układem po paru nastu tysiącach przejazdu na instalacji, nie wiem czy to prawda. 1.4 nie jest paliwożerna jeśli nie będziesz robił dużo KM miesięcznie to opcja bez LPG również wydaje się być spoko. Wiadomo gaz troszke "przytłoczy" tego benzyniaka no i osiągi trochę spadną, w koncu to 1.4 a nie 2.0 :P Ja bym w sumie obejrzał te dwie corolle i niech wygra lepsza :)
Maciejoo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie
Prawo jazdy: 06 11 2013
Auto: Ford Puma
Silnik: 1.7 Zetec-S 125KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

03 Sie 2015, 13:27

Dzwoniłem do faceta z czarna corolla. Mowi ze maska byla wymieniana (podobno nie od dzwona tylko jakas pognieciona byla) Syn ja malowal ale jak widac na zdjeciu jest pasek rdzy na samym przodzie. Gosc mowi, ze jedyny minus to slaby akumulator i ze skrzynia "rzęzi" przy zmianie biegow. Co o tym myslicie ?
felek848
Nowicjusz

03 Sie 2015, 13:43

felek848 napisał(a):Dzwoniłem do faceta z czarna corolla. Mowi ze maska byla wymieniana (podobno nie od dzwona tylko jakas pognieciona byla) Syn ja malowal ale jak widac na zdjeciu jest pasek rdzy na samym przodzie. Gosc mowi, ze jedyny minus to slaby akumulator i ze skrzynia "rzęzi" przy zmianie biegow. Co o tym myslicie ?

Co do skrzynki to znaczy że syn musiał jej dobrze dać w palnik.

Jeżeli chodzi o lpg to stare silniki do 2000r (bez vvti) przyjmują na luzie lpg i nic nie trzeba kombinować. Nawet podejdzie 2gen instalacji.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kręcony licznik - auto sprzedawane w Niemczech...
    Opiszemy Wam historie która ostatnio nas spotkała. Zgłosił się do nas z klient z prośba o kontakt w Niemczech w sprawie jednego auta - chodzi dokładnie o Golfa VI. Napisaliśmy do niemieckiego właściciela z prośbą o ...

03 Sie 2015, 13:46

Facet mowi, ze moge podjechac z blacharzami mechanikami miernikami itd. Wydaje sie, ze nie ma nic do ukrycia. Zastanawia mnie tylko ile musialbym spuscic z tej skrzyni (i czy w ogole warto) Ta druga srebrna musiala byc mocno bita. Jeden prog rdza, lewy blotnik wymieniany (podobno po lekkim dzwonie), kierownica bije a samochod sciaga przy hamowaniu na prawo
felek848
Nowicjusz

03 Sie 2015, 15:06

[link do oferty na Olx wygasł]

Przed chwila wrzucony. Wyglada calkiem fajnie. co o nim myslicie ?
felek848
Nowicjusz

03 Sie 2015, 21:29

Sorry ze podbijam ale chcialbym jutro obejrzec ten samochod a ze jest kawalek od mojego miejsca zamieszkania to nie wiem czy megan jest modelem wartym zainteresowania. Przeczytalem pare rzeczy na forach i mam mocno mieszane uczucia

znalazlem jeszcze cos takiego

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]
felek848
Nowicjusz

04 Sie 2015, 11:02

megane I bardzo fajna. Sprawdź pod względem korozji. Nie jes awaryjna jak II.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra