Który z tych 4 SUVów?

04 Gru 2007, 17:35

Interesują mnie 4 poniższe nowe SUVy, auto ma być dla kobiety, do jazdy po mieście:
Honda CRV
Toyota Rav4
Subaru Forrester
Land Rover Freelander

na razie skłaniam się w stronę Hondy. Co sądzicie?
javier

04 Gru 2007, 18:06

Z tej czwórki to Freelander jest chyba najlepszy dla kobiety, aczkolwiek Subaru też może być, pozostała 2 w mojej opinii są słabsze. Rozumiem że to ma być używany samochód ?? Land Rover to porządny SUV, bardzo dobrze spisuje sie w mieście jak i w terenie, ma małą awaryjność, mocny silnik ale spalanie nie najmniejsze, a najgorzej wypada z tej czwórki moim zdaniem Rav-4, sam chciałem takiego kupić ale ludzi mi odradzali. samochód nie jest stabilny nawet w jeździ po asfalcie przy większych prędkościach, konstrukcja potrafi sie bujać w teren też najlepszą opcja nie jest. ciekawie mnie czemu chcesz kupić suv-a do jazdy po mieście ??? przecież to są samochody dużych wymiarach i mające dużą średnicę zwarcia. drugiej strony to swoiste czołgi, potrafiące sie zmierzyć z innymi (Wyjątki cięzarówki i autobusy i tranwaje oraz "wielkie Suvy) ;) nie lepiej kupić czegoś mniejszego jeśli chodzi o jazdę tylko do miasta ??

Pozdro 8)
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

04 Gru 2007, 18:13

dzieki za odpowiedz:-)

jak najbardziej chodzi mi o NOWY samochód, kwestia że to SUV akurat nie zależy ode mnie:( Na wycieczki w teren tym autem zdecydowanie sie nie zanosi.
Freelander troche odstrasza ceną (119.000 za podstawowy model przy 106.000 Hondy), ale jeszzce będe sie zastanawiał.

co sadzisz o CRV?
javier

04 Gru 2007, 20:46

Honda CRV: samochód powiem ładnie wygląda, aczkolwiek podobnie w mojej opinii do XC90 niby SuV a jak sie patrzy to jakoś ma niskie zawieszenie i sie wydaje że w terenie od razu zawiśnie. Samochód jest bardzo dobrze wyciszony a silnik bardzo ładnie pracuje, do tego ma duży bagażnik i jest przestronne. Jednak ma parę minusów:
- niska jakoś materiałów
- przeciętne reserowanie
- nie najlepszy układ kierowniczy
- jeżeli przesadzisz samochód potradi w brutalny sposób to okazać, aż cała buda wychyla sie na boki

Cena zaczyna sie od 105 tys zł za silnik 2.0 (150 KM)

To jest moja opinia, ale każdy ma swoją.

Pozdrawiam 8)
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

04 Gru 2007, 20:55

To może zamiast SuV lepiej kupić jakieś kombi ?? Godne sprawdzenia jest VW Passat, Toyota Awensis czy Skoda Octavia, Citroen C5, Może nawet Citroen C4 Picasso ?? Samochód Duży, pakowny i przestronny no i oczywiście Fantastycznie wygląda.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...