Który z tych VAN-ów jest najlepszy?

Który najlepszy?

Fiat Doblo
2
50%
Citroen Berlingo
2
50%
Renault Kangoo
0
Brak głosów
Razem głosów : 4

13 Maj 2012, 14:34

Witam. Mam zamiar kupić używany samochód i mam dylemat, ponieważ nie wiem, które z tych trzech aut najlepiej się sprawuje pod względem technicznym i blacharki: Fiat Doblo, Citroen Berlingo czy może Renault Kangoo? Chodzi o modele z silnikiem w Diesel'u z lat 2002-2004.

Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio edytowany przez JarekDz 13 Maj 2012, 14:47, edytowano w sumie 2 razy
JarekDz
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

13 Maj 2012, 14:40

stawiam na Fiata bo pozostale dwa to francuzi:D ale to jest moje osobiste zdanie :wink:
piotr1848
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 01 2006

13 Maj 2012, 14:40

Witaj
Mogę Ci tylko opisać Citroena Berlingo II bo jeździłem w nim jako autem firmowym.
Wizualnie najładniejszy z tych trzech, pod względem blacharki też wydaje mi się, że jest lepszy od Fiata.
Firmowy Citroen ma przejechane bodajże 140 000 tyś km i nic się z nim nie dzieje.
Silnik jest w nim diesel 1.6 HDI 92 km i przyjemnie idzie zużywając małą ilość paliwa.
Dzikuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Auto: BMW E46
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Alpine A110-50 - samochód koncepcyjny
    Aby uczcić 50-lecie ikony, jaką jest model Berlinette, Yann Jarsalle (projektant) i Axel Breun (dyrektor samochodów koncepcyjnych i wystawowych w Renault Design) poddali reinterpretacji pierwotne zasady stylistyczne ...
    Jak dobierać i wymieniać wycieraczki samochodowe?
    Polecam fajny poradnik dotyczący doboru i wymiany wycieraczek. Załączam również filmik Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów wycieraczek, różniących się od siebie typem mocowań, długością piór, ...